Шави: Чувствам се добре


Н. Гавазов

Шави: Чувствам се добре

Легендата на Барселона Шави Ернандес внесе повече яснота около уволнението си от каталунския клуб. В петък президентът на каталунците Жоан Лапорта обяви официално, че Чави няма да води Барса през следващия сезон, въпреки че преди това двете страни се бяха разбрали да продължат сътрудничеството си.

“Чувствам се добре. Последните дни бяха трудни, но аз съм с чиста съвест и се гордея със себе си. Мисля, че заедно с щаба ми свършихме добра работа. Дадохме всичко от себе си и се постарахме да останем верни на клуба.

В тази тежка ситуация научихме много. Не спечелихме трофей през сезона, но отборът натрупа сериозен опит. Ще се насладя на последния мач. За мен ще е чест и удоволствие.

Освен да приема решението на Лапорта, защото той е президент и той решава. Вчера говорихме. Чух доводите му и си стиснахме ръцете. Сега съм просто един от многото фенове.

Дали бих се върнал в Барселона? Да, защо не? Барселона е клубът на живота ми. Не затварям вратата, но не всичко зависи от мен и желанието ми. Надявам се някога да получа нов шанс. Не си представях да си тръгна по този начин, но така се случи", добави специалистът.

  Сподели
111