Шави: Не е лесно да напуснеш клуба на живота си


Н. Гавазов

Шави: Не е лесно да напуснеш клуба на живота си

Старши -треньорът на Барселона Шави написа прощално писмо, след като каталунският клуб обяви, че ще бъде уволнен в края на настоящия сезон.

"Скъпи приятели, в неделя етапът ми като треньор на Барса приключва. Да напуснеш клуба на живота си никога не е лесно, но съм много горд, че прекарах две години и половина в съблекалнята, която беше като второ семейство за мен.

Искам да благодаря на феновете за тяхната подкрепа и обич, които винаги са били до мен и винаги са ми показвали същата любов, както когато бях футболист. От неделя ще стана поредният кулес на трибуните, или сега на Олимпийския стадион, или след няколко месеца на Камп Ноу. Защото преди да стана играч или треньор, бях фен на Барселона и желая на клуба само най-доброто в живота си и винаги ще бъда на тяхно разположение.

Работих със страхотна група играчи и невероятен персонал. Благодарение на всички тях постигаме целите си, чиято кулминация бе миналата година с шампионата и Суперкупата. Нещата не вървяха по начина, по който искахме този сезон, но го оставихме да върви по своя път и помогнахме за развитието на ново поколение млади играчи на Ла Масия, които са вдъхновение за всички фенове на Барселона.

Много благодаря на всички. На феновете, играчите, служителите, клубните служители, президента, борда на директорите, спортните директори, медиите и всички, с които споделих пътуването през тези два сезона и половина.

Пожелавам всичко най-добро на клуба, който е в сърцето ми“, написа Шави в социалната си мрежа.

  Сподели
161