Облак може да напусне Атлетико


Н. Гавазов

Облак може да напусне Атлетико

Вратарят и помощник-капитан на Атлетико Мадрид Ян Облак може да напусне испанския отбор през лятото, ако бъде получена оферта. Това съобщава журналистът и инсайдер Фабрицио Романо.

Според източника, Облак все още се смята за важен играч за Атлетико Мадрид и старши- треньора Диего Симеоне, който планираше сериозно преструктуриране през летния трансферен прозорец. Съобщава се, че ако Облак напусне, ръководството ще разгледа варианта за трансфер на грузинския вратар на Валенсия Гиорги Мамардашвили. Смята се, че вратарят на "прилепите" е на разположение за трансфер, след като Валенсия обяви подписването на 30-годишния македонски вратар на Райо Валекано Столе Димитриевски като свободен агент.

Този сезон словенският вратар Облак е играл във всички турнири за клуба в 53 мача и е допуснал 68 гола. В 15 мача словенецът запази суха мрежа. Настоящият трудов договор на играча с клуба е до лятото на 2028 г. Според информация, предоставена на портала Transfermarkt, пазарната стойност на футболиста е 30 милиона евро.

Припомняме, че 23-годишният Георги Мамардашвили премина във Валенсия от Динамо (Тбилиси). Сумата на трансфера беше 850 хиляди евро. През този сезон Мамардашвили участва в 36 мача във всички турнири, в 13 от които запази суха мрежа. Настоящият трудов договор на играча с клуба е до лятото на 2027 г. Според информация, предоставена на портала Transfermarkt, пазарната стойност на футболиста е 35 милиона евро.

  Сподели
144