Стана ясно защо Реал не обявява трансфера на Мбапе


Н. Гавазов

Стана ясно защо Реал не обявява трансфера на Мбапе

Реал Мадрид не може да обяви трансфера на френския нападател Килиан Мбапе без "разрешение" от ПСЖ. Това съобщава журналистът Хосе Феликс Диас.

Според източника, тъй като френският футболист ще се състезава на Евро 2024 от средата на юни, Кралският клуб би искал да обяви трансфера на Мбапе в началото на месеца, веднага след финала на Шампионска лига, но испанците все още не са получили съгласие от парижани. Съобщава се, че цялата работа е в условията на договора, според които Мбапе е играч на ПСЖ до 30 юни 2024 г.

Припомняме, че по-рано се появи информация, че през лятото на 2024 г. 25-годишният нападател ще се присъедини към Реал Мадрид като свободен агент. Мбапе ще подпише петгодишен договор с Лос Бланкос. Французинът ще получава 15 милиона евро на година в Реал Мадрид - по-малко от това, което му е плащано в ПСЖ. В този случай играчът има право на бонус за подписване от 150 милиона евро.

През този сезон Мбапе изигра 47 мача за ПСЖ, вкара 44 гола и направи 10 асистенции. Според резултатите от Лига 1 нападателят е признат за голмайстор на шампионата с 27 гола и седем асистенции.

  Сподели
321