Моуриньо се спасява с бягане от китайски фенове


Н. Гавазов

Моуриньо се спасява с бягане от китайски фенове

На старши-треньора на Реал Мадрид Жозе Моуриньо му се наложи да се спасява с бягство от китайски запалянковци, съобщава новината AFP. Според информацията, инцидентът с португалският специалист е станал днес в търговски център в град Гуанджоу, където се намират играчите на Кралския клуб. Моуриньо се е разхождал спокойно вътре в сградата, когато изведнъж бил разпознат от някои от посетителите, които искали да го поздравят.

Специалният побягнал, преследван от около 200 екзалтирани фена, които го последвали на улицата. Гонката била преустановена чак след като специалистът се озовал сред полицейските органи, отговарящи за безопасността на играчите на Реал Мадрид.

Манията в Китай по Кралският клуб е огромна. Смята се, че феновете на испанския гранд, които са около 100 милиона са повече от тези на Барселона и поради това, че са много емоционални, футболистите и треньорският щаб са поставени под постоянна 24-часова полицейска охрана, включително сградата на самия хотел е под наблюдението на органите на реда.

Въпросният хотел умишлено бе избран, защото е свързан с търговският център чрез вътрешен вход, но в паниката си, Моуриньо не е успял да намери пътя за обратно и е излязъл на улицата, където преследвачите му се увеличили.

„Белите" пристигнаха в Китай късно снощи и предстои да изиграят два мача - на 3 август срещу Гуанджоу, а три дни по-късно срещу Тяндзин.

Както отбелязва официалният сайт на Реал, днес футболистите са провели своята първа тренировка, на която са присъствали повече от 4 000 зрители.

 

  Сподели
71