Анонс на 31-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 31-ви кръг на Примера Дивисион

Бетис – Селта Виго
Дата: 12.04.2024 г.
Час: 22:00

Бетси все повече започва да се отдалечава от участие в европейските клубни турнири през следващия сезон. В предишния кръг "зелено-белите“ инкасираха четвърта поредна загуба в Примера, като този път селекцията на Мануел Пелегрини отстъпи с 2:3 на гости на сензацията Жирона. Така севилци остават с 42 точки в актива си, като са 8-ми и са на шест пункта от Топ 6.

Селта продължава да е активно замесен в битката за оцеляване. В последния си мач от Ла Лига галисийци направиха 0:0 у дома с Райо Валекано, който също се бори за елитния си статут. Възпитаниците на Рафаел Бенитес имат 28 точки, като заемат спасителното 17-то място и са непосредствено над опасната зона.

Прогноза: Бетис – Селта Виго 1:1


Райо Валекано – Хетафе
Дата: 13.04.2024 г.
Час: 17:15

Райо Валекано записа 12-то равенство за сезона, като по този показатели тимът отстъпва единствено на Кадсиси предстоящия съперник Хетафе, които имат с по едно реми повече на сметката си. Този път "пчелите“ завършиха 0:0 на гости на Селта. Столичани са 16-ти и имат 30 пункта.

Хетафе пък отстъпи с 0:1 у дома от Севиля и по този начин тимът остава с 38 точки, заемайки 11-та позиция в таблицата.

Прогноза: Райо Валекано – Хетафе 1:1


Лас Палмас – Севиля
Дата: 14.04.2024 г.
Час: 15:00

Новакът Лас Палмас се представяше много добре, като дори даде заявки, че може да атакува някое от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Сега обаче съставът от Канарските острови е в серия от шест поредни двубоя без успех, като за този период Лас Палмас инкасира четири поражения и две ремита. В предишния кръг островитяните отстъпиха с 0:1 на гости на Барселона. "Лос амарийос“ са 12-ти и са с 37 точки.

Изключително непостоянния през настоящата кампания състав на Севиля записа едва седма победа в актива си, след като в предишния кръг се наложи с 1:0 на гости на Хетафе. Играчите на Кике Санчес Флорес имат 31 точки и са незавидното за тях 14-то място в подреждането.

Прогноза: Лас Палмас – Севиля 2:2


Гранада – Алавес
Дата: 14.04.2024 г.
Час: 17:15

След три поредни загуби, последвани от три последователни равенства, сега отборът на Гранада е отново в дълга серия от поражения, които този път са пет едно след друго. В предишния кръг андалусци отстъпиха с 0:1 на гости на Кадис, а след това и със същия резултат от Валенсия в отложен двубой от програмата на Примера. Южняците продължават уверено да пропадат по посока Сегунда Дивисион, като остават на предпоследното 19-то място с актив от 14 точки и на цели 14 от спасението.

Новакът Алавес допусна втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в Ла Лига. В предишния кръг баските отстъпиха във второ последователно регионално дерби, като този път паднаха с 0:1 у дома от Реал Сосиедад. Алавес е 13-ти и има 32 точки.

Прогноза: Гранада – Алавес 0:1


Атлетик Билбао – Виляреал
Дата: 14.04.2024 г.
Час: 19:30

Атлетик Билбао сдаде 4-ото място, след като в последния си мач в Примера "лъвовете“ отстъпиха с 0:2 на гости от лидера Реал Мадрид. Въпреки това, баските успяха да постигнат една от големите цели през настоящия сезон и след 40-годишно чакане отново завоюваха Купата на Краля, надигравайки състава на Майрока след изпълнение на дузпи. Сега играчите на Ернесто Валверде ще се опитат да се върнат обратно в Топ 4, за да играят в Шампионската лига наесен. В момента баските са 5-ти и са с 56 точки, което е с две по-малко от Атлетико Мадрид. Руис е наказан за домакините.

Серията от четири поредни победи и общо девет мача без поражение за Виляреал приключи в предишния кръг, когато "жълтата подводница“ отстъпи с 1:2 у дома от Атлетико Мадрид. Загубата остави играчите на Марселино Гарсия Торал с 38 точки, като Виляреал е на 10-та позиция в таблицата. Коклен и Фойт са аут.

Прогноза: Атлетик Билбао – Виляреал 2:2


Реал Сосиедад – Алмерия
Дата: 14.04.2024 г.
Час: 22:00

Реал Сосиедад записа трета поредна победа по пътя към европейските клубни турнири. В предишния кръг баските се наложиха с 1:0 на гости на Алавес. Така играчите на Иманол Алгуасил вече имат 49 точки и запазват 6-ото място в подреждането.

Алмерия вече доиграва сезона и е въпрос на време изпадането на южняците в Сегунда да стане официално факт. След 30 изиграни кръга Алмерия има незавидните 13 точки, като е на последното 20-то място и е на 15 от спасението. В предишния кръг "рохибланкос“ отстъпиха с 0:3 у дома от Осасуна.

Прогноза: Реал Сосиедад – Алмерия 3:0


Осасуна – Валенсия
Дата: 15.04.2024 г.
Час: 22:00

Осасуна прекъсна серията от две поредни загуби и записа очаквана победа, надигравайки с 3:0 последния Алмерия. Хората на Хагоба Арасате вече имат 39 точки и са 9-ти в подреждането.

В предишния кръг Валенсия завърши 0:0 у дома с Майорка, но след това се наложи с 1:0 на гости на опашкаря Гранада в отложен двубой от програмата на Ла Лига. Така "прилепите“ са с 44 точки и са 7-ми в колоната, като продължават да се борят за място в Топ 6. Гая, Яремчук и Диахаби са контузени.

Прогноза: Осасуна – Валенсия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181