Барса продължава да се интересува от Гарсия


Н. Гавазов

Барса продължава да се интересува от Гарсия

Барселона все още има желание да подпише с полузащитника на Хирона Алейкс Гарсия през летния трансферен прозорец.

Гарсия бавно разцъфна в испанския футбол, отчасти поради непродуктивен трансфер в Манчестър Сити, когато току-що беше навършил 18 години.

Въпреки това, сега на 26, Гарсия се представя чудесно за Хирона, който се превърна в отбор, който в момента се състезава за квалификация в Шампионска лига.

Общо три гола и шест асистенции са допринесли от Гарсия, за да помогне на Хирона да се нареди на трета позиция в таблицата на Ла Лига , седем точки пред петия Атлетико Мадрид с девет оставащи мача.

Въпреки това нивото на представянето му е такова, че сега Гарсия се разглежда като потенциално допълнение от някои от най-добрите клубове в европейския футбол.

Според Sport , Барселона продължава да следи развитието на играча преди да се опита да води бизнес през лятото.

Добре документираните финансови проблеми в каталунския гранд биха могли да попречат на голяма активност на този фронт, в зависимост от това дали са в състояние да съберат необходимите средства чрез продажби на играчи и други подобни съкращения.

Барселона се интересуваше от Гарсия през януари, само че този трансфер не успя да се осъществи поради множество причини.

Неназовани отбори във Висшата лига и Бундеслигата също са почитатели на Гарсия, който удължи договора си едва миналия юни.

Хирона има опция да удължи условията на Гарсия с допълнителни 12 месеца до 2027 г., нещо, което естествено ще доведе до желание на каталунците за значителна такса.

Подобна позиция може реалистично да доведе до това Барселона да предложи играчи в частична размяна, за да намали исканата цена, като бившият играч на Хирона Ориол Ромеу е очевиден кандидат да отиде в обратната посока с 32-годишния играч, за който се твърди, че е на разположение за трансфер .

  Сподели
144