Тебас: Ла Лига не е развалена


Н. Гавазов

Тебас: Ла Лига не е развалена

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас коментира думите на президента на Барселона Жоан Лапорта относно шампионата.

По-рано Лапорта разкритикува съдийството, като каза, че "Барса анализира въпроса и има цяла поредица от случаи, в които опонентите са се облагодетелствали от съдийските решения. Тук всичко е твърде очевидно".

"Ла Лига не е развалена. Нито Лапорта, нито Шави смятат така. Но ние преживяваме период на огромно и безпрецедентно напрежение около съдийството.

Когато четете за полемиката във вестниците на Мадрид и Барселона, има две напълно различни мнения за един и същи мач. Минаваме през много спорове и много напрежение и затова обръщам специално внимание на това.

Също така е вярно, че аферата Негрейра, която е най-лошото нещо, което се е случвало на испанския футбол, допринася за това напрежение. Но не мисля, че Барса смята, че Ла Лига е наистина съсипана. Напрежението е голямо и това ме тревожи“, заяви Тебас.

Хосе Мария Енрикес Негрейра е бивш вицепрезидент на техническия съдийски комитет на Кралската испанска футболна федерация. Според разследването Барса му е плащала пари в продължение на няколко години, а той е предоставял консултантски услуги. Каталунският клуб призна, че е използвал помощта на външен технически консултант. Според Blaugrana той е предоставил доклади, които се отнасят до млади испански играчи.

  Сподели
76