Нов скандал тресе Испания, съдиите навредили на Реал Мадрид?


Н. Гавазов

Нов скандал тресе Испания, съдиите навредили на Реал Мадрид?

Съдиите и VAR са основна тема за разговори в испанския футбол през последните няколко години и особено през последните месеци. Барселона, Реал Мадрид и много други клубове от Ла Лига се оплакаха по въпроса и това със сигурност ще продължи от сега до края на сезона.

Техническият комитет на реферите (CTA) попадна в светлината на прожекторите през последните 12 месеца, до голяма степен поради продължаващия случай Негрейра, който се съсредоточава около предполагаемата връзка на Барселона с Енрике Негрейра по време на времето му като вицепрезидент на CTA. Фокусът върху комисията изглежда ще се увеличи допълнително поради доклад, току-що публикуван от El Debate .

В доклада се посочва, че Медина Канталехо, настоящият президент на CTA, е бил докладван, след като е бил обвинен в манипулиране на VAR изображения. В жалбата се казва, че Канталехо е обвинен в укриване на доказателства, "за да навреди на Реал Мадрид". Освен Канталехо, Карлос Клос Гомес и Сантяго Хайме Латре също са обвинени като част от това.

Докладът продължава да твърди, че CTA има тайна допълнителна стая и успоредна на VOR стаята, която се нарича "операционна зала“. Според жалбата, от това място се дават инструкции на VAR и AVAR при съмнителни игри и срещу разпоредбите на протоколите, установени от Международния борд на футболната асоциация (IFAB).

Тези обвинения са много сериозни и CTA вероятно ще излезе с отговор в близко бъдеще. Реал Мадрид може да се опита да се справи със ситуацията през следващите дни.

  Сподели
401