Лунин прекрати спекулациите


Н. Гавазов

Лунин прекрати спекулациите

Реал Мадрид се занимава със спекулации относно вратарската си ситуация през целия сезон след контузията на Тибо Куртоа, която го остави извън игра за цялата кампания досега. Въпреки това изглежда, че ситуацията започва да се урежда.

Наемайки вратаря на Челси Кепа Арисабалага, той беше първият избор до контузия през октомври, в който момент Андрий Лунин започна да се състезава за неговото място. Докато двамата продължават да се сменят, Реал Мадрид изглежда е решил да не търси постоянен договор за Кепа това лято.

Бъдещето на Лунин също изглеждаше неясно. Той има оставащи 18 месеца от договора си, а преди Коледа той беше свързван с преминаване в Селтик, потенциално в преследване на футбол в първия отбор редовно. Сега изглежда по-вероятно той да остане в клуба през следващия сезон.

Говорейки пред El Chiringuito, че "напълно разбира“ решението за наемане на Кепа, Лунин бе ясен – "Очевидно бих искал да остана“.

Това, съчетано с последните съобщения, че Реал Мадрид иска Лунин да подсигури Куртоа през следващия сезон, изглежда изясняват, че това ще бъде така. Дали ще получи нов договор след 2025 г. е друг въпрос, но изглежда като едно главоболие по-малко за Лос Бланкос това лято.

  Сподели
115