Станаха ясни подробности около избора на нов треньор на Барса


Н. Гавазов

Станаха ясни подробности около избора на нов треньор на Барса

Президентът на Барселона Жоан Лапорта и спортният директор на клуба Деко не могат да постигнат съгласие за следващия старши -треньор на тима, съобщава AS.

Според източника, Лапорта иска да привлече доказан, опитен треньор, който може да мотивира отбора, докато Деко предпочита треньор от по-нисък ранг, който знае как да се адаптира към ситуацията и иска да направи крачка напред в кариерата си.

Съобщава се, че основният кандидат за президентския пост е Ханс-Дитер Флик, а основният кандидат за спортен директор е Серхио Консейсао. Предимството на Флик е, че той е безработен, така че Барселона няма нужда да харчи пари за изкупуване на договора на треньора. Отбелязва се, че Флик вече е започнал да учи испански.

Лапорта предлага още Томас Тухел, Юлиан Нагелсман и две от мечтаните си опции - Пеп Гуардиола и Юрген Клоп. Както бе съобщено по-рано, президентът на Барселона планира да започне преговори с мениджъра на Ливърпул, въпреки изявлението на германеца, че ще си вземе поне една година почивка. А самият германец не е против да се откаже от прекъсване на кариерата в името на каталунския клуб.

  Сподели
382