Дербито на Мадрид остана без победител


FUTBOL-TV

Дербито на Мадрид остана без победител

Реал Мадрид и Атлетико Мадрид завършиха при резултат 1:1 в дербито от 23-ия кръг в Ла Лига. Гол в последната минута не позволи на хората на Карло Анчелоти да излязат на 4 точки пред Жирона.

"Кралете" откриха резултата в 20-а минута. Тогава упоритата игра на Браим Диас създаде суматоха в защитата на "дюшекчиите". Това позволи на техничния футболист да се озове сам срещу Ян Облак и от близка дистанция да го преодолее.

Второто полувреме започна много интересно, като само три минути след подновяването на играта Атлетико изравни резултата. Голът на Стефан Савич обаче беше отменен.

От Реал имаха претенции за две неотсъдени дузпи за нарушения срещу Лукас Васкес и Джуд Белингам. Главният рефер обаче бе близо и до двете ситуации и прецени, че домакините не заслужават наказателен удар. 

В 66-та минута Реал можеше да реши всичко в мача, когато при бърза контраатака Родриго беше изведен сам под ъгъл срещу Облак, но словенецът отрази. 

Мачът отиваше към очакваното 1:0, когато в добавеното време бившият играч на тима Маркос Йоренте успя да засече с глава и да направи Лунин безпомощен за 1:1.

  Сподели
150