Лапорта призна за зет си


Н. Гавазов

Лапорта призна за зет си

Президентът на Барселона Жоан Лапорта призна, че бившият му зет Алехандро Ечевария го съветва относно клубните решения, въпреки факта, че не е нает от клуба или консултантска агенция.

Ечевария остана свързан с Лапорта дори след като първият му брак завърши с развод и оттогава е неизменно до него. По време на този мандат дори се съобщава, че Ечевария е повлиял на трансферите и назначаването на Деко за спортен директор, който е негов бизнес партньор.

Когато Шави Ернандес описа оставката си, той спомена, че е казал на Ечевария да организира среща с Лапорта, за да може да го предупреди за решението си да подаде оставка. По време на интервю за RAC1 Лапорта беше попитан защо точно Ечевария е толкова ангажиран в най-важните части на клуба.

"Той няма позиция и не получава заплащане. Прави го, за да помогне. Приятел е с много играчи. Вярвам му. Той е като съветник, който не печели пари, а ми дава съвети по въпроси, най-вече по отношение на сигурността. Ценя съветите му и работата, която върши много. Той има добра връзка с играчите, но не е част от спортната комисия, която се състои от Деко, Боян [Кркич] и [Енрик] Масип", заяви Лапорта.

  Сподели
540