Шави: Голът ще помогне на Роке


Н. Гавазов

Шави: Голът ще помогне на Роке

Старши -треньорът на Барселона Шави говори за дебютния гол на Витор Роке в мача от 20-ия кръг на испанската Примера лига с Осасуна, в който каталунският клуб победи с 1:0.

"Това е много важен момент за Витор. Само си представете чувствата му след първия му гол за Барселона, който стана и победен. За такъв млад играч е много важно постепенно да свикне с новите условия.

Мисля, че днешният гол ще има много сериозно влияние върху процеса на адаптация. Роке е добър млад мъж, който работи, играе с лекота и се движи много. Познава качествата си и голът ще му бъде от полза за увереността и усилията му. Голът трябва да му помогне да се докаже в бъдеще, защото той вече имаше много шансове в предишни мачове“, заяви Шави.

Припомняме, че прецизният удар на 18-годишния бразилец, който влезе като смяна минута преди да бъде отбелязан гол, донесе минималната победа на каталунците в мача с Осасуна.

След 22 мача в Ла Лига "блаугранас" имат 47 точки и е на трето място. На свой ред след 22 кръга от испанското първенство Осасуна има 26 точки и е на 11-о място.

  Сподели
116