Анонс на 22-ри кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Примера Дивисион

Алмерия – Алавес
Дата: 26.01.2024 г.
Час: 22:00

Алмерия почти сигурно ще се прости с елитния си статут след края на сезона. Настоящата кампания вече е преполовена, а южняците са единственият отбор, който няма победа след 21 кръга и на последното 20-то място, с актив от едва 5 точки. В предишния обаче "рохибланкос“ могат да съжаляват, тъй като бяха ощетени при визитата си на лидера Реал Мадрид. Алемерия поведе с 2:0, но след активна намеса от страна на ВАР и много дискусионни съдийски решения тимът загуби с 2:3.

Новакът Алавес пък постигна втора поредна победа. В предишния кръг баските сразиха с 1:0 у дома намиращия се в криза състав на Кадис. Така "синьо-белите“ вече са с 23 точки и са 12-ти в подреждането.

Прогноза: Алмерия – Алавес 1:1


Реал Сосиедад – Райо Валекано
Дата: 27.01.2024 г.
Час: 15:00

Реал Сосиедад прекъсна серията от четири поредни мача без победа, в която баските записаха три ремита и поражение, и в предишния кръг северняците сразиха с 1:0 като гости тима на Селта. Така възпитаниците на Иманол Алгуасил събраха 35 пункта и в момента са 6-ти в колоната.

Непостоянните изяви на Райо Валекано продължиха и преди седмица столичани записаха трета загуба за последните си пет мача в Примера. Този път "пчелите“ отстъпиха с 0:2 у дома от новака Лас Палмас. Райо остава с 23 точки и в момента е 13-ти в таблицата.

Прогноза: Реал Сосиедад – Райо Валекано 2:0


Майорка – Бетис
Дата: 27.01.2024 г.
Час: 22:00

Майорка записа второ поредно равенство, като и този път тимът от Балеарските острови завърши 1:1, само че на гости на Виляреал. Играчите на Хавиер Агире могат да са доволни от спечелена точка, тъй като стигнаха до нея след гол в добавеното време. В момента "пиратите“ са 15-ти и са с 20 точки. Мафео е аут за домакините.

Амбициозния тим на Бетис допусна първа домакинска загуба за настоящия сезон пред собствена публика. Преди седмица хората на Мануел Пелегрини отстъпиха с 2:4 от действащия шампион Барселона. "Вердибланкос“ са 9-ти и са с 31 точки. С контузии са Бартра, Браво, Родригес и Руибал. Сабали и Езалзули са с националните си отбори.

Прогноза: Майорка – Бетис 1:2


Селта Виго – Жирона
Дата: 28.01.2024 г.
Час: 15:00

След четири поредни домакинства без загуба Селта отново отстъпи пред собствена публика. Преди седмица "небесносините“ отстъпиха с 0:1 от Реал Сосиедад. Селекцията на Рафаел Бенитес остава със 17 точки, като е на 16-то място и е на дистанция от два пункта от първия от отборите под чертата. Аидо, Манкийо и Черви са с травми.

Сензацията Жирона записа 16-ти успех от началото на сезона и вече 14 поредни кръга каталунците са непобедени. Този път отборът от едноименния град срази неузнаваемо слабия тим на Севиля с крайното 3:1. Жирона продължава да заема еднолично 1-ото място в подреждането, като има 52 точки, с една повече спрямо Реал Мадрид, който обаче е и с мач по-малко. Вила, Лопес и Хуанпе са аут.

Прогноза: Селта Виго – Жирона 2:3


Кадис – Атлетик Билбао
Дата: 28.01.2024 г.
Час: 17:15

Дългата серия от последователни мачове без победа за Кадис нарасна на 17 поред. В предишния кръг южняците паднаха с 0:1 на гости на новака Алавес, за да инкасират трето поредно поражение. В момента Кадис е с 15 точки и е под чертата, заемайки 18-то място. В лазарета на домакините са Марти, Мачис, Еметерио и Ернандес.

След 10 поредни мача без загуба, в която Атлетик Билбао записа седем успеха и три ремита, в предишния кръг баските отстъпиха с 0:1 на гости на Валенсия. Така възпитаниците на Ернесто Валверде не успяха да се утвърдят в Топ 4 и вече са 5-ти в подреждането, като имат 41 пункта, с колкото е и Атлетико Мадрид, но столичани са и с мач по-малко. Алварес и Де Маркос са с контузии.

Прогноза: Кадис – Атлетик Билбао 0:3


Севиля – Осасуна
Дата: 28.01.2024 г.
Час: 19:30

Неузнаваемо слабата форма на Севиля продължава, когато в предишния кръг южняците допуснаха четвърта поредна загуба и общо 11-та до момента. Този път "рохибланкос“ отстъпиха с 1:3 на гости на сензационния лидер Жирона. Поражението остави играчите на Кике Санчес Флорес с 16 точки, като тимът се намира непосредствено над зоната на изпадащите и е на спасителното 17-то място.

Осасуна пък се стабилизира и записа втора поредна победа в Ла Лига и общо трета за последните си пет мача. И този път успехът дойде на собствен терен, като северянците се наложиха с 3:2 над Хетафе. Селекцията на Хагоба Арасате събра 25 пункта и е на 11-то място в подреждането.

Прогноза: Севиля – Осасуна 1:0


Хетафе – Гранада
Дата: 29.01.2024 г.
Час: 22:00

Отборът на Хетафе допусна втора поредна загуба и общо шеста до момента. В предишния кръг селекцията на Хосе Бордалас отстъпи с 2:3 на гости на Осасуна. Тимът от покрайнините на столицата остава с 26 точки и е на 10-то място в колоната.

Гранада пък продължава уверено да върви към Сегунда Дивисион. В последния си двубой от Примера южняците отстъпиха с 0:1 у дома от Атлетико Мадрид. Това беше 14-та загуба за андалусци до момента, а след нея Гранада остава с 11 точки и е на предпоследното 19-то място.

Прогноза: Хетафе – Гранада 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
300