Анчелоти: Спечелихме благодарение на VAR


Н. Гавазов

Анчелоти: Спечелихме благодарение на VAR

Старши -треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти коментира победата на неговия тим в мача от 21-ия кръг на испанската Ла Лига срещу Алмерия (3:2).

"Бе странен мач. Не играхме добре през първото полувреме, където имаше малко интензитет от наша страна. Оценката, която дадох след вчерашната тренировка, бе грешна. Отборът бе уморен и ние не се представихме добре. Тогава се случи това, че благодарение на характера на отбора и помощта на феновете успяхме да преодолеем един много труден мач, като изиграхме съвсем различно второ полувреме на двубоя.

Не получих нищо положително от първото полувреме. По-добре е да го забравите. Отборът не бе на мястото си. На полувремето единственото, което можех да направя, бе да променя динамиката и настроението. Бях ядосан на себе си. Всички футболисти искат да играят и ние трябва да преценим добре тяхната умора, а ние не го направихме. На 30-та минута започнах да мисля за промени, защото интензивността не беше достатъчна. Казах на играчите каква стратегия да следват. Преди всичко трябваше да се ядосвам на себе си. Резервите показаха, че могат да играят от самото начало.

Разбирам оплакванията на Алмерия. Тези решения бяха прегледани от VAR, но бяха три доста ясни решения. Вярвам, че бяха взети правилните решения. Всеки има собствено мнение. Казвам какво видях. Алмерия изигра много добър мач, но ако погледнете трите решения, те бяха правилни. Съгласен съм да чуя, че спечелихме благодарение на VAR.

Кепа и Лунин са доволни и спокойни. Постоянно говоря с тях. Същото бе и с Касияс и Диего Лопес и нещата не бяха зле тази година. Надявам се да е така.

Трябва да бъдем по-надеждни и по-силни в защита, защото невинаги ще имаме достатъчно сили за такива мачове и голове“, заяви Анчелоти.

Припомняме, че по време на срещата възникнаха три спорни епизода, които бяха решени не в полза на Алмерия, като главният рефер на срещата Франсиско Хосе Ернандес Маесо прибягна до видеоповторение при вземане на решенията си. Първо съдията реши да отсъди дузпа срещу Алмерия в 56-ата минута на мача, която в крайна сметка бе реализирана от Джуд Белингам. След това Маесо реши да отмени гола на Алмерия срещу Реал Мадрид в 62-ата минута на мача. След това реферът отново отсъди в полза на Реал Мадрид, като призна гола на Винисиус в 67-ата минута след преглед на видео повторение.

  Сподели
187