Бивш съдия: Голът на Винисиус? Имам съмнения


Н. Гавазов

Бивш съдия: Голът на Винисиус? Имам съмнения

Бившият испански съдия Едуардо Итуралде Гонзалес даде оценка на съдийството в мача от 21-ия кръг на испанската Ла Лига между Реал Мадрид и Алмерия. Припомняме, че Реал измъкна победата от Алмерия с 3:2, след като губеше с 2:0.

"Дузпа срещу Алмерия? Това не е дузпа, според мен - преди този епизод Хоселу фаулира, а Рюдигер фаулира Едгар. Играч на Реал Мадрид скача върху защитник на Алмерия и той трябваше [да протегне ръка]. Тук не трябваше да има дузпа.

Отмененият гол на Серхио Арибас срещу Реал Мадрид? Има фаул. Съдията не зачита гола, защото този тип контакт е игра, която се свири като фаул. Той се бори за топката и удря противника си в лицето с ръка. Дали ви харесва или не е друг въпрос, но това е фаул, голът е отменен правилно.

Голът на Винисиус? Аз също имам повече съмнения, отколкото увереност в този епизод. Виждам играта повече с ръка, отколкото с рамо, но не мога да кажа със сигурност. За мен е ясно, че решението на VAR не е очевидно грешно.

От тези точки само първата и третата могат да бъдат оспорени, но не и втората. Трябва да разделим това, което искаме, и това, което казва техническият комитет“, заяви Итуралде.

Припомняме, че по време на срещата възникнаха три спорни епизода, които бяха решени не в полза на Алмерия, като главният рефер на срещата Франсиско Хосе Ернандес Маесо прибягна до видеоповторение при вземане на решенията си. Първо съдията реши да отсъди дузпа срещу Алмерия в 56-ата минута на мача, която в крайна сметка бе реализирана от Джуд Белингам. След това Маесо реши да отмени гола на Алмерия срещу Реал Мадрид в 62-ата минута на мача. След това реферът отново отсъди в полза на Реал Мадрид, като призна гола на Винисиус в 67-ата минута след преглед на видео повторение.

  Сподели
257