Бивш съдия коментира мача Реал Мадрид - Алмерия


Н. Гавазов

Бивш съдия коментира мача Реал Мадрид - Алмерия

Бившият испански съдия Алфонсо Перес Бурул говори за съдийството в мача от 21-ия кръг на испанската Ла Лига между Реал Мадрид и Алмерия, а също така даде оценка на всички спорни епизоди от срещата. Припомняме, че Реал измъкна победата от Алмерия с 3:2, след като губеше с 2:0.

"Има три положения с много тълкувания.

Дузпа срещу Алмерия. Кайки игра с ръка, но ръката на бранителя на Алмерия бе в естествена позиция, след като загуби равновесие.

Отменен гол на Серхио Арибас срещу Реал Мадрид. Не мисля, че ВАР можеше да прецени и да види дали е имало нарушение от страна на Лопи в този епизод. Ако нямаше сигнал на терена, голът трябваше да бъде зачетен.

Гол на Винисиус. Реферът на терена посочва, че Винисиус е играл с ръка и след това голът е признат след консултация с VAR. Не разбирам това решение на съдията“, заяви Бурул.

Припомняме, че по време на срещата възникнаха три спорни епизода, които бяха решени не в полза на Алмерия, като главният рефер на срещата Франсиско Хосе Ернандес Маесо прибягна до видеоповторение при вземане на решенията си. Първо съдията реши да отсъди дузпа срещу Алмерия в 56-ата минута на мача, която в крайна сметка бе реализирана от Джуд Белингам. След това Маесо реши да отмени гола на Алмерия срещу Реал Мадрид в 62-ата минута на мача. След това реферът отново отсъди в полза на Реал Мадрид, като призна гола на Винисиус в 67-ата минута след преглед на видео повторение.

  Сподели
261