Реал Мадрид започна подготовка за трансфер на Холанд


Н. Гавазов

Реал Мадрид започна подготовка за трансфер на Холанд

Реал Мадрид планира да подпише с нападателя на Манчестър Сити и Норвегия Ерлинг Холанд. Това съобщи Cadena SER.

В момента Реал Мадрид отново е въвлечен в сагата с Килиан Мбапе, но междувременно продължават да се появяват новини около Ерлинг Холанд. Все още не е ясно дали това е димна завеса за оказване на натиск върху Мбапе, но със сигурност много фенове на Манчестър Сити ще седят малко по-неудобно, четейки последните информации от Мадрид.

Според източника мадридският клуб вече е започнал подготовката за бъдещ трансфер на Хааланд.

Отбелязва се, че в настоящия договор на норвежеца с "гражданите" има клауза, според която посоченото в него обезщетение става по-малко с всеки сезон. Испанският клуб се надява, че това ще им позволи да се разберат с Манчестър Сити за трансфера на Ерлинг срещу фиксирана сума, която няма да зависи от обменния курс на лирата стерлинги. Мадрид смята, че трансферът е възможен и поради наличието на доверителни отношения с обкръжението на нападателя от Норвегия.

Cadena SER твърди, че Реал Мадрид използва стратегия, за да се опита да доведе Холанд на "Сантяго Бернабеу", независимо дали това ще бъде това лято или следващото, подобна на тази, която използва с Джуд Белингам. Мадричани не са говорили директно с Холанд или Ман Сити, но вместо това оставят преговорите и подхода към трети страни, които имат добри отношения с Холанд.

Смята се, че Белингам е един от тях. Двамата споделяха съблекалнята на Борусия Дортмунд и според съобщенията са в редовен контакт с гигантския норвежец. С Белингам неговият идол Зинедин Зидан също беше използван като начин да се сближи с него и все още не е ясно дали Реал Мадрид планира да използва подобна фигура, за да направи същото.

Тъй като бъдещето на Мбапе е неясно, желанието на Мадрид да привлекат топ нападател несъмнено ще се измести към Холанд, ако французинът не пристигне. Докато Холанд бе в Дортмунд, "Лос Бланкос" също положиха усилия да го привлекат, но не настояваха толкова силно, колкото може би през 2022 г., при предположението, че Мбапе ще подпише по-късно същата година.

Напомняме, че Ерлинг Холанд има действащ договор за работа с Манчестър Сити до юни 2027 г. Норвежкият играч играе за английския клуб от 2022 г. Трансферната му стойност според портала Transfermarkt е 180 милиона евро.

  Сподели
618