Шави: Играхме мач, който искахме да спечелим


Н. Гавазов

Шави: Играхме мач, който искахме да спечелим

Барселона започна 2024 г. със силна победа след обрат над Лас Палмас в "Гран Канария". Представянето обаче, особено през първото полувреме, далеч не бе убедително от страна на каталунците, но това нямаше голямо значение в крайна сметка, тъй като те излязоха победители.

Старши -треньорът на Барселона Шави Ернандес даде своята оценка за мача и е убеден, че неговият отбор е заслужен победител срещу този на Гарсия Пимиента.

"През първото полувреме това, което ни липсваше, бе да задържим топката в центъра. Имаха много висока линия и ние направихме грешка в това. Оттам нататък го разбрахме по-добре през второто полувреме. Тази седмица направихме специални тренировки в това отношение.

Очаквахме да имаме толкова голяма доминация. Справихме се много добре, като ги притискахме, след като изоставахме. Играхме мач, който искахме да спечелим и ние сме заслужени победители.

Рок (Виктор Роке) се справи добре и ни даде енергия в последните минути", заяви Шави.

И накрая, Шави предостави положителна информация за ситуацията с контузията на Жоао Кансело, като португалският защитник бе принуден да напусне в ранните етапи с очевиден проблем с коляното.

"Кансело е добре, не изглежда сериозно", добави специалистът.

Сега Барселона ще гледа напред към сблъсъка за Копа дел Рей този уикенд с Барбастро, тъй като те тръгват в търсене на спечелване на състезание, което последно спечелиха през 2021 г.

  Сподели
205