Барселона започна годината с победа


Н. Гавазов

Барселона започна годината с победа

Барселона направи печеливш старт на 2024 г. , след като си осигури късна победа над Лас Палмас в "Гран Канария", което почти ще ги задържи в надпреварата за титлата в Ла Лига за момента.

Началото беше ужасно за каталунците. След като Жоао Кансело бе принуден да напусне със съмнение за контузия в коляното, домакините излязоха в предни позиции скоро след това. Лошото позициониране в защита на Барселона позволи на Сандро Рамирес да центрира за Мунир Ел Хадади, а бившият младеж на Ла Масия стреля в мрежата, за да направи 1:0.

Барселона може би имаше късмета да изостава само с един гол на полувремето, но шампионите бяха много по-добри през втория период. Те получиха наградата си точно преди изтичането на часа, когато Феран Торес вкара от границата на наказателното поле.

Наставникът на Барселона Шави Ернандес ясно показа, че търси победата, хвърляйки Витор Роке за неговия дебют. Гостите успяха да стигнат и до гол. Илкай Гюндоган бе избутан на задната греда от Дейли Синкгравен, който впоследствие бе изгонен. Германецът се нае да изпълни дузпата  и прати Алваро Валес в грешната посока, гарантирайки победа с 2-1.

Резултатът запазва Барселона на седем точки зад Реал Мадрид и Хирона и на три точки пред Атлетик и Атлетико. Лас Палмас остава десети след разочароващ провал през второто полувреме.

  Сподели
241