Лас Палмас - Барселона: Без победител


Н. Гавазов

Лас Палмас - Барселона: Без победител

Лас Палмас - Барселона

Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас

Дата: 04.01.2024 г.

Час: 22:30 ч.

Съдия: Пабло Гонзалес

Действащият шампион Барселона ще започне новата година с пътуване до "Гран Канария" за сблъсъка от Ла Лига с Лас Палмас в четвъртък.

Каталунският гранд започва 2024 г. на четвърто място в таблицата на лигата, докато съперниците им заемат девета позиция.

Въпреки че завършиха 2023 г. с поражение от Атлетик Билбао, в Лас Палмас няма как да не са доволни от усилията си в първата си кампания във висшата лига от сезон 2017-18, като разсеяха страховете за незабавно завръщане във второто ниво.

След седем победи, четири равенства и седем загуби от своите 18 мача в лигата, отборът от Гран Канария изостава само на три точки от първите седем преди мача с шампиона.

Въпреки че са сред тимовете, вкарващи най-малко в лигата с 15 гола, остроитяните доказаха, че са труден отбор за разбиване, като допуснаха само 15 пъти в Ла Лига този сезон – постижение, което е надминато само от лидера Реал Мадрид.

Освен че могат да се похвалят със силна задна линия, Лас Палмас са склонни да печелят точки на собствен терен, след като загубиха само един от осемте си мача в лигата на "Естадио де Гран Канария" този сезон.

Лас Палмас вече се наложи над Атлетико Мадрид у дома този сезон, но ако постигнат нова победа над отбор от топ 4 в четвъртък, това ще е първи успех срещу Барселона за времето след победата с 1:0 в първия мач от Купата на Краля през февруари 1991 г.

Барселона може би приветства кратката зимна пауза, след като загуби точки в три от последните си пет мача в Ла Лига за 2023 г. (2 равенства, 1 загуба)

След 11 победи, пет равенства и две загуби от своите 18 мача в Ла Лига, каталунците започват новата година с 10 точки изоставане от съвместните лидери Реал Мадрид и Хирона.

Шампионите може и да завършиха предходната календарна година с победа, но бяха накарани да работят усилено от Алмерия, който отвърна на два пъти, преди Серхи Роберто да вкара втория си гол в мача, за да завърши с малка победа с 3:2 у дома.

Отборът на Шави сега ще започне 2024 г. с гостуване и въпреки че те са един от двата отбора, които все още не са загубили мач в лигата по време на пътуванията си през този сезон, пет от осемте им срещи като гост във висшия дивизион завършиха наравно, включително последните две гостувания в Ла Лига срещу Валенсия и Райо Валекано.

Въпреки че завършиха наравно в последната си среща с Лас Палмас през март 2018 г., Барселона може да черпи вдъхновение от факта, че записа пет последователни победи срещу островитяните, преди да направи 1:1 преди близо шест години.

Лас Палмас е без контузения Алваро Лемос , докато Фабио Гонзалес и Алберто Молейро са под съмнение поради проблеми с глезена и рамото.

Очаква се Алекс Суарес да замени наетия от Барселона Хулиан Араухо от дясната страна на защитата, като мексиканският национал няма право да се изправя срещу своя родителски клуб поради клауза в договора му за наем.

Защитникът Саул Коко е готов да изиграе последния си мач, преди да се присъедини към отбора на Екваториална Гвинея за предстоящата Купа на Африканските нации в Кот д'Ивоар.

Що се отнася до гостите, Педри няма да може да се изправи срещу бившия си отбор, като полузащитникът продължава да се възстановява от мускулна контузия, която го принуди да пропусне победата над Алмерия.

В допълнение към Педри, Барселона също не може да използва услугите на Марк-Андре тер Щеген, Иниго Мартинес, Маркос Алонсо и Гави .

Френки де Йонг е готов да се завърне в халфовата линия след наказание от един мач, докато Жул Кунде и Феран Торес също се борят да започнат състезанието в четвъртък.

Бразилският нападател Витор Роке, който премина от Атлетико Паранаензе, може да дебютира от резервната скамейка, след като всички необходими документи бяха оформени навреме за пътуването до Гран Канария.

Барселона трябва да даде най-доброто от себе си, за да победи отбора на Лас Палмас, който загуби само един домакински мач от лигата този сезон.

Ние сме убедени, че каталунците имат достатъчно качество в своя състав, за да претендират за минимална победа над своите домакини, но от друга страна островитяните ще бъдат още по-вдъхновени от името на съперника и вероятно ще надскочат възможностите си в днешната битка.

Ако търсим победител, съветът ни е да посочим Барселона. Но по-вероятно е срещата да завърши без голове.

Прогноза: Лас Палмас - Барселона 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Пеня
   
Кансело
Араухо
Кунде
Балде
Роберто
Де Йонг
Гюндоган
Рафиня
Торес
Левандовски
Сандро
Мунир
Парк
Родригес
Пероне
Муньос
Кордона
Мармол
Коко
Суарес
   
Валес
 
Лас Палмас (Гарсия Пиемента)

Обоснована прогноза: Лас Палмас - Барселона 0:0

  Сподели
266