Бернардо Силва: Фелиш направи грешен избор


Н. Гавазов

Бернардо Силва: Фелиш направи грешен избор

Жоао Фелиш е един от най-обсъжданите играчи в испанския футбол през последните 12 месеца. Той се принуди да напусне Атлетико Мадрид миналата зима, за да се присъедини към Челси под наем, и го направи отново през лятото, когато се присъедини към "клуба на мечтите“ Барселона за кампанията 2023/24.

Фелиш се присъедини към Атлети през 2019 г. с клубна рекордна сделка от Бенфика и в по-голямата си част не успя да достигне височините, които се очакваха от него. Това обаче не бе изцяло по негова вина – поне това е мнението на португалския съотборник Бернардо Силва.

Бернардо съобщи за Diario AS , че макар да е направил правилния избор като се присъедини към Манчестър Сити през 2017 г., Фелиш не е направил същото, когато смени Бенфика за Атлети две години по-късно. Бернардо също смята, че Барселона е много по-добър клуб за Фелиш.

"Пристигнах в клуб, към който моите качества се адаптираха, а той не. Това не е критика към Атлетико. Той отиде на грешното място. Може би и в Атлетико нямаше да триумфирам. Бих се опитал да се адаптирам и да последвам идеята на треньора, но нямаше да е идеално за мен.

Сега съм доволен, защото го виждам щастлив и в атмосфера, която отговаря повече на играта му (в Барселона). Той е много по-силен, отколкото беше преди няколко години", заяви Силва.

  Сподели
369