Анонс на 19-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Примера Дивисион

Хетафе – Райо Валекано
Дата: 02.01.2024 г.
Час: 18:00

Хетафе не успя да запише трета поредна победа в Ла Лига, но въпреки това играчите на Хосе Бордалас могат да са горди от представянето си от последния мач. В него Хетафе стигна до 3:3 на гости на Атлетико Мадрид, като изоставаше няколко минути преди края с два гола пасив, но се добра до точката. Хетафе е с 26 пункта и е на 8-мо място в подреждането. Родригес е наказан.

Райо Валекано няма победа вече в осем последователни срещи. "Пчелите“ са в серия от две последователни загуби, като последната от тях дойде с 0:1 у дома от Валенсия. Столичани остават с 20 точки и в момента са 11-ти в таблицата. Трехо е под въпрос.

Прогноза: Хетефе – Райо Валекано 2:0


Реал Сосиедад – Алавес
Дата: 02.01.2024 г.
Час: 20:15

Амбициозният отбор на Реал Сосиедад няма загуба вече в шест поредни кръга, като в момента баските са в серия от две последователни ремита. Последното от тях бе изненадващо, като "синьо-белите“ завършиха 0:0 на гости на борещия се за оцеляване тим на Кадис. Играчите на Иманол Алгуасил са 6-ти и са с 31 точки.

Новакът Алавес инкасира трета поредн загуба в Примера. В последния си мач от първенството баските отстъпиха драматично с 0:1 у дома от лидера Реал Мадрид и то след гол в последната минута. Северняците остават с 16 точки, като са 16-ти в колоната.

Прогноза: Реал Сосиедад – Алавес 3:0


Валенсия – Виляреал
Дата: 02.01.2024 г.
Час: 22:30

Валенсия прекъсна серията от пет поредни мача без успех и в предишния кръг "прилепите“ сразиха с 1:0 като гости Райо Валекано. Така селекцията на Рубен Бараха вече е с 23 точки и е на 10-то място в класирането. Диахаби и Корея са наказани.

Виляреал сложи край на поредицата от две последователни загуби и се наложи с 3:2 у дома над Селта. По този начин "жълтата подводница“ събра 19 точки и е на 13-та позиция в таблицата. Комесана и Баена са с наказания, а с контузии са Фойти, Пино, Педраса и Суарес.

Прогноза: Валенсия – Виляреал 2:1


Гранада – Кадис
Дата: 03.01.2024 г.
Час: 18:00

Гранада продължава да затъва стремглаво към Сегунда. Южняците нямат победа вече в 15 последователни кръга. В последния от тях андалусци паднаха с 0:3 у дома от Севиля. "Рохибланкос“ са на предпоследното 19-то място и имат 8 точки.

Кадис записа пето поредно равенство, като след четири последователни ремита с резултат 1:1 този път тимът от едноименния град направиха 0:0 у дома с коравия Реал Сосиедад. Кадис е непосредствено над опасната зона, като заема 17-то място, и е с 15 точки.

Прогноза: Гранада – Кадис 1:1


Селта Виго – Бетис
Дата: 03.01.2024 г.
Час: 20:15

Селта инкасира девета загуба на сметката си до момента, след като в предишния кръг "небесносините“ отстъпиха с 2:3 на гости на Виляреал. Поражението остави хората на Рафаел Бенитес под чертата, като галисийци са с 18 точки и са 13-ти в колоната. Ристич и Айдо са с травми.

Амбициозният Бетси няма загуба вече в 13 поредни срещи, но за този период "зелено-белите“ спечелиха едва 4 пъти, а в останалите 9 от случаите завършиха наравно. В момента хората на Мануел Пелегрини са в серия от четири последователни ремита, като последното дойде у дома за крайното 1:1 срещу сензацията Жирона. Севилци имат 28 точки и са 7-ми в подреждането. Браво, Бартра и Родригес са с контузии.

Прогноза: Селта Виго – Бетис 1:2


Осасуна – Алмерия
Дата: 04.01.2024 г.
Час: 18:00

Осасуна не успя да спечели в пета последователна визита. В предишния кръг играчите на Хагоба Арасате отстъпиха с 2:3 на гости на Майорка. Осасуна остава с 19 точки и в момента се намира на 12-то място в класирането.

По всичко личи, че през настоящия сезон едва ли Алмерия ще успее да се спаси от изпадане, както го стори по драматичен начин през миналогодишната кампания. След първите 18 кръга южняците са единственият отбор, който все още няма победа. В предишния кръг "рохибланкос“ отстъпиха с 2:3 на гости на действащия шампион Барселона. Алмерия има незавидните 5 точки и е на последното 20-то място.

Прогноза: Осасуна – Алмерия 2:1


Севиля – Атлетик Билбао
Дата: 04.01.2024 г.
Час: 20:15

Севиля допусна осма загуба от началото на сезона и четвърта за последните си шест мача в Ла Лига. В рамките на няколко дни "рохибланкос“ изиграха два двубоя, като първо се наложиха с 3:0 на гости на Гранада, но след това отстъпиха с 0:1 при визитата си на Атлетико Мадрид. Поражението бе първо за Кике Санчес Флорес начело на южняците. Севиля остава с 16 точки и е на 15-то място в класирането. Навас, Фернандо, Баде и Лукебакио са аут.

Гол дълбоко в добавеното време продължи силната серия на Атлетик Билбао. В последния си мач от Примера баските се наложиха с 1:0 над Лас Палмас, за да запишат осми последователен двубой в първенството без загуба. За този период "лъвовете“ на Ернесто Валверде спечелиха пет от срещите си, а в три от тях завършиха наравно. Де Маркос, Гарсия и Алварес са под въпрос.

Прогноза: Севиля – Атлетик Билбао 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
313