Барса хвърли око на халф на Астън Вила


Н. Гавазов

Барса хвърли око на халф на Астън Вила

Спортният директор на Барселона Деко определи придобиването на полузащитника на Астън Вила Дъглас Луис като ключова цел за каталунския клуб на трансферния пазар през лятото на 2024 г. Това съобщава Sport.es.

Според източника, Деко е голям фен на футболния талант на бразилския футболист и го вижда като дългосрочен заместник на Серхио Бускетс в халфовата линия на "блаугранас". Подчертава се, че спортният директор на Барселона не възнамерява да обмисля варианти с временни кандидати за тази позиция. Деко е готов да похарчи значителни средства, за да сключи трудов договор с Луис за няколко години.

Припомняме, че по-рано в медиите се появи информация, че Астън Вила е готова да се раздели с играча за сума не по-малка от 126 милиона евро.

През този сезон 25-годишният футболист взе участие в 27 мача във всички турнири, в които отбеляза шест гола и пет асистенции. Настоящият трудов договор на играча е до лятото на 2026 г. Според информация, предоставена на портала Transfermarkt, пазарната стойност на футболиста е 60 хиляди евро.

  Сподели
213