Барселона ще се завърне към победите


Н. Гавазов

Барселона ще се завърне към победите

Барселона - Алмерия

Стадион: "Олимпик Луис Компанис“, Барселона

Дата: 20.12.2023 г.

Час: 20:00

Съдия: Гилермо Куадра

След като не успяха да спечелят нито един от последните си три, Барселона ще се стреми отчаяно да завърши 2023 г. с победа, когато приеме Алмерия в мач от 18-я кръг на Примера дивисион.

Гостите, които затварят таблицата в Ла Лига, ще пътуват до "Монжуик" с амбиции да поднесат изненада и да сложат край на дългото чакане за първа победа в лигата за сезона.

Барселона влиза в надпреварата в средата на седмицата без победа в три мача, след като загуби от Хирона и Роял Антверп съответно в Ла Лига и Шампионска лига, преди да завърши наравно в съботния сблъсък като гост с Валенсия.

"Блаугранас" изглеждаше на път да спечели максимален брой точки, когато Жоао Фелиш откри резултата, за да вкара третия си гол в лигата за сезона, но в крайна сметка трябваше да се задоволи с дял от плячката, след като Уго Гийямон отбеляза изравнителен гол в 70-ата минута, удължавайки серията на Барселона без победи като гост до четири мача.

След като вече спечелиха три, направиха две равенства и загубиха две от последните си седем мача в лигата, липсата на постоянство вреди на шансовете на Барселона да запази титлата, която спечели миналата година.

Тъй като неговият отбор се намира на трето място и с девет точки изостава от върха на таблицата, Шави е под натиск и дори се заговори за уволнение на специалиста.

Впечатляващо е, че каталунците спечелиха всичките си седем домакински мача срещу Алмерия, запазвайки пет чисти мрежи през този период, включително в последната им домакинска среща през ноември 2022 г., когато голове на Усман Дембеле и Френки де Йонг помогнаха за осигуряването на победа с 2:0.

Алмерия не успя да спечели нито един от своите 17 мача в лигата.

Гаизка Гаритано , който замени Висенте Морено през октомври, видя как неговият отбор взе едва петата си точка от кампанията през уикенда, когато изиграха мач без гол с Майорка – резултат, който представлява второто им поредно равенство 0-0 у дома, след като преди това взеха точка от Реал Бетис.

Последователните домакински чисти мрежи може да са повод за известен оптимизъм сред най-запалените фенове на андалусците, които са с най-лоша отбрана в Ла Лига, но по-важно е отборът да започне да побеждава, за да намали разликата от девет точки от спасителния бряг.

Пътуването до Каталуния идва след като Алмерия загуби всеки от последните си седем мача като гост в лигата, откакто завършиха наравно 1-1 с другия андалуски Кадис в края на август.

Въпреки че формата им като гост предлага малко поводи за оптимизъм, Алмерия ще има приятни спомени от последната си директна среща през февруари, когато победиха Барселона с резултат 1:0 у дома и записаха първата си победа в Ла Лига над каталунския гранд.

Барселона остава без контузения квартет Марк-Андре тер Стеген, Иниго Мартинес, Маркос Алонсо и Гави, докато Де Йонг ще изтърпи наказание от един мач, след като получи петия си картон за сезона в Ла Лига.

Що се отнася до гостите, техният списък с контузени включва Марко Милованович, Ибрахима Коне, Марк Пубил, Мартин Свидерски и Луис Суарес .

Барса се нуждае точно от такъв мач, за да върне увереността си. Домакините са с по-голямо качество на състава, освен това гостите са втори по допуснати голове, така че едва ли защитата на андалусците ще се справи с теста, на който ще бъде подложена от Левандовски и компания.

Прогноза: Барселона - Алмерия 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Алмерия (Гаизка Гаритано)
 
Максимиано
   
Монтес
Гонзалес
Чуми
Позо
Лопи
Баба
Акиеме
Арибас
Ембарба
Баптистао
Левандовски
Фелиш
Рафиня
Педри
Ромеу
Гюндоган
Балде
Кунде
Араухо
Кансело
   
Пеня
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Алмерия 3:0

  Сподели
169