Анонс на 18-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Примера Дивисион

Райо Валекано – Валенсия
Дата: 19.12.2023 г.
Час: 20:00

Райо Валекано е без победа в Ла Лига вече в седем последователни кръга. В последния си мач от първенството столичани отстъпиха с 0:1 на гости на Осасуна. Поражението остави "пчелите“ с 20 точки, а Райо е 11-ти в подреждането.

Серията на Валенсия от мачове без успех е малко по-кратка, отколкото на предстоящия съперник. "Прилепите“ нямат победа вече в пет поредни кръга, в последния от тях "лос че“ завършиха 1:1 у дома с гранда Барселона. Играчите на Рубен Бараха са 10-ти и имат 20 пункта.

Прогноза: Райо Валекано – Валенсия 1:1


Гранада – Севиля
Дата: 19.12.2023 г.
Час: 22:30

Сезонът в Ла Лига скоро ще бъде преполовен, а до момента по нищо не личи, че Гранада ще е в състояние да избегне изпадането. Южняците са в дълга сертия от 14 поредни кръга без успех. В последния си мач от първенството андалусци отстъпиха с 0:1 на гости на Селта. Гранада е на предпоследното 19-то място и е с 8 точки.

Посредственото представяне на Севиля продължава. "Рохибланкос“ нямат победа вече в 10 поредни мача, като в предишния кръг тимът падна с 0:3 у дома от Хетафе. Севиля остава на 13 точки и е непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-то място в подреждането, като е и с мач по-малко. Лошите изяви на тима костваха треньорския пост на Диего Алонсо, като уругваецът се задържа около два месеца начело на отбора, който беше поет от опитния Кике Санчес Флорес. Ракитич е наказан, а с травми са Жордан, Навас, Акуня, Нианзу, Баде, Ламела и Лукебакио

Прогноза: Гранада – Севиля 0:1


Атлетик Билбао – Лас Палмас
Дата: 20.12.2023 г.
Час: 22:30

Атлетик Билбао продължава битката за място в Топ 4, като баските са без загуба вече в седем поредни мача. За този период играчите на Ернесто Валверде записаха четири успеха и три равенства. В предишния кръг "лъвовете“ удариха с 2:0 у дома амбициозния Атлетико Мадрид. Така северняците вече са с 32 точки и са 5-ти в таблицата.

Новакът Лас Палмас не успя да запише трета поредна победа, след като в последния си мач от Примера тимът от Канарските острови завърши 1:1 у дома с Кадис. Лас Палмас е 9-ти и има 25 точки.

Прогноза: Атлетик Билбао – Лас Палмас 2:1


Виляреал – Селта Виго
Дата: 20.12.2023 г.
Час: 22:30

Виляреал не може по никакъв начин да оправдае очакванията преди началото на сезона, като почти половината от мачовете вече минаха. "Жълтата подводница“ е на 14-то място и има 16 точки, като е в близост до зоната на изпадащите, но не и до местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири. В предишния кръг Виляреал инкасира втора последователна загуба, този път от устремилия се към титлата гранд Реал Мадрид с 1:4.

Селта успя да прекъсна негативната серия от 12 поредни мача без победа в Примера. В предишния кръг галисийци постигнаха първи успех от началото на кампанията пред собствена публика, като играчите на Рафаел Бенитес се наложиха с минималното 1:0 над Гранада. Въпреки победата, Селта остава под чертата, като е с 13 точки, и заема 18-та позиция.

Прогноза: Виляреал – Селта Виго 1:1


Бетис – Жирона
Дата: 21.12.2023 г.
Час: 20:00

Бетис няма загуба вече в 12 поредни кръга, като за този период севилци записаха четири победи и цели осем ремита. В предишния кръг "вердибланкос“ завършиха 0:0 на гости на коравия Реал Сосиедад. В момента играчите на Мануел Пелегрини са 7-ми и имат 27 точки. Иско е наказан, а с контузии са Браво, Сабали, Бартра, Фекир и Родригес.

Сензацията Жирона продължава да изумява. В предишния кръг каталунците се наложиха с 3:0 у дома над новака Алавес. По този начин отборът от едноименния град събра 44 точки и запазва аванса си на върха с два пункта спрямо гранда Реал Мадрид. Гарсия, Ерера и Вия са аут, а Циганков е под въпрос.

Прогноза: Бетис – Жирона 2:2


Кадис – Реал Сосиедад
Дата: 21.12.2023 г.
Час: 20:00

Серията на Кадис без победа в Примера вече набъбна на 13 поредни мача. В последния от тях андалусци записаха четвърто последователно реми, завършвайки 1:1 на гости на добре представящия се новак Лас Палмас. Кадис се намира на 16-то място и има 14 точки, което обаче е само с една повече спрямо първия от отборите под чертата.

Реал Сосиедад продължава да се бори за място в Топ 4, като баските нямат загуба в Ла Лига вече в пет последователни кръга. В последния от тях играчите на Иманол Алгуасил завършиха 0:0 у дома с коравия Бетис. "Синьо-белите“ са 6-ти и имат 30 точки.

Прогноза: Кадис – Реал Сосиедад 0:2


Майорка – Осасуна
Дата: 21.12.2023 г.
Час: 22:30

Майорка няма загуба вече в четири поредни кръга, но въпреки това "пиратите“ остават в близост до зоната на изпадащите. В последния си мач от Ла Лига клубът от Балеарските острови завършиха 0:0 на гости на новака Алавес. Играчите на Хавиер Агире са 15-ти и имат 15 пункта, като са на две точки от първия от отборите под чертата.

След шест поредни кръга без успех Осасуна успя да запише победа. В последния си мач от първенството хората на Хагоба Арасате се наложиха с 1:0 у дома над Райо Валекано. Северняците са 12-ти и са с 19 точки.

Прогноза: Майорка – Осасуна 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
323