Рамос получи два червени картона срещу Реал Сосиедад


Н. Гавазов

Рамос получи два червени картона срещу Реал Сосиедад

Серхио Рамос през кариерата си и особено по време на престоя си в Реал Мадрид е известен с това, че редовно бива изгонен. Откакто се завърна в испанския футбол със Севиля през септември, той избягваше да получава такъв… досега.

По време мача с Реал Сосиедад, Рамос – който вече бе с жълт картон – грубо фаулира Браис Мендес, наранявайки пищяла на полузащитника. Първоначално реферът отсъди фаул и даде втори жълт, преди ВАР да прецени, че трябва да бъде директен червен картон. Това означаваше, че според "буквата на закона" на Рамос бяха показани два червени картона, въпреки че само един ще се брои.

Рамос, както и няколко от съотборниците му, бяха бесни от решението, а Хесус Навас също беше изгонен за несъгласие, което означава, че Севиля завърши мача, който загуби с 2:1, с девет човека.

След като червеният картон на Рамос бе променен от два жълти на директен червен, това отваря вратата за няколко мача отстраняване, а това е последното нещо, от което се нуждае Севиля, която все още няма победа в Ла Лига, откакто Диего Алонсо пое треньорския пост.

  Сподели
246