Анонс на 14-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Примера Дивисион

Алавес – Гранада
Дата: 24.11.2023 г.
Час: 22:00

Въпреки че вкара гол във вратата на шампиона след по-малко от минута игра, новакът Алавес допусна обрат през второто полувреме и отстъпи с 1:2 при визитата си на Барселона. Баските остават с 12 точки и са 15-ти в подреждането.

Гранада се добра до точка при домакинството си на Хетафе за крайното 1:1. Въпреки това, южняците продължават да са под чертата. Андалусци имат незавидните 7 точки и са на предпоследното 19-то място. Рубио и Вайехо са аут.

Прогноза: Алавес – Гранада 1:0


Валенсия – Селта Виго
Дата: 25.11.2023 г.
Час: 17:15

Колебливите изяви на Валенсия далеч от дома продължиха и в предишния кръг, когато "прилепите“ не успяха да спечелят в шеста поредна визита. Този път "лос че“ паднаха лошо с 1:5 на гости на Реал Мадрид. Поражението остави хората на Рубен Бараха са с 18 точки и са 9-ти в подреждането. Алмейда, Мари и Амала са с травми, а Васкес и Диахаби са под въпрос.

Селта записа девети пореден двубой без победа. Този път "небесносините“ инкасираха драматично поражение с 3:4 на гости на Атлетик Билбао в мач, който премина през няколко обрата. В крайна сметка галисийци паднаха след гол от дузпа дълбоко в добавеното време. Селта остава със 7 точки и е под чертата, заемайки 18-то място. Ристич е контузен, а Тапия е наказан.

Прогноза: Валенсия – Селта Виго 2:2


Хетафе – Алмерия
Дата: 25.11.2023 г.
Час: 19:30

Хетафе няма загуба вече в седем поредни кръга, като за този период възпитаниците на Хосе Бордалас записаха цели шест равенства и победа. В последния си мач от Примера Хетафе завърши 1:1 на гости на предпоследния Гранада. Така отборът от покрайнините на Мадрид има 16 пункта и е 11-ти. Джене е наказан, а Юнал е с контузия.

По всичко личи, че през настоящия сезон едва ли Алмерия ще успее да се спаси от изпадане, както го стори по драматичен начин през миналогодишната кампания. След първите 13 кръга южняците са единственият отбор, който все още няма победа, а в момента е в серия от пет поредни загуби. Последната от тях беше инкасирана в предишния кръг, когато "рохибланкос“ отстъпиха с 1:3 у дома срещу Реал Сосиедад. Алмерия има незавидните 3 точки и е на последното 20-то място.

Прогноза: Хетафе – Алмерия 2:0


Виляреал – Осасуна
Дата: 26.11.2023 г.
Час: 15:00

Виляреал допусна втора поредна загуба и общо седма от началото на сезона. Преди паузата за националните отбори "жълтата подводница“ отстъпи с 1:3 на гости на Атлетико Мадрид. Така Виляреал остава с 12 точки и е на незавидното за отбор от неговия ранг 14-то място в класирането. Фойт, Суарес и Коклен са под въпрос.

Осасуна прекъсна серията от две поредни загуби, но северняците отново не успяха да спечелят. В предишния кръг селекцията на Хагоба Арасате завърши 1:1 у дома с новака Лас Палмас. Осасуна е на 12-та позиция и е с 14 пункта.

Прогноза: Виляреал – Осасуна 2:1


Реал Сосиедад – Севиля
Дата: 26.11.2023 г.
Час: 17:15

Амбициозният тим на Реал Сосиедад записа шести успех на сметката си до момента. В предишния кръг "синьо-белите“ сразиха с 3:1 като гости последния Алмерия. Възпитаниците н Иамнол Алгуасол са 6-ти и са с 22 точки.

Севиля записа пето поредно равенство в Примера и вече в шест последователни кръга "рохибланкос“ са без успех. Преди паузата за европейските квалификации играчите на Диего Алонсо не успяха да спечелят голямото градско дерби срещу Бетис и приключиха при резултат 1:1. Така Севиля има 12 точки и е 13-ти в класирането, като това едва ли се нрави на когото и да е в клуба.

Прогноза: Реал Сосиедад – Севиля 1:1


Бетис – Лас Палмас
Дата: 26.11.2023 г.
Час: 22:00

Добрата форма на Бетис продължава и "зелено-белите“ нямат загуба вече в осем поредни кръга. В последния си мач от Ла Лига играчите на Мануел Пелегрини направиха 1:1 на гости на Севиля в големия градски сблъсък между двата тима. Андалусци са 7-ми и са с 21 точки. Браво, Сабали, Силва и Бартра са аут.

Новакът Лас Палмас не успя да запише трета поредна победа в първенството и предишния кръг отборът от Канарските острови завърши 1:1 на гости на Осасуна. С добавената точка "лос амарийос“ имат общо 18 и са 8-ми в таблицата. Лемос и Гонсалес са с травми.

Прогноза: Бетис - Лас Палмас 3:1


Жирона – Атлетик Билбао
Дата: 27.11.2023 г.
Час: 22:00

Сензацията Жирона продължава да изумява. В последния си мач от Ла Лига отборът от едноименното каталунско градче постигна пета поредна победа и общо 11-та до момента. Този път Жирона се наложи с 2:1 на гости на Райо Валекано и то след обрат. Така каталунците имат 34 точки и са едноличен лидер в подреждането, с аванс от два пункта спрямо Реал Мадрид. Лопес, Гарсия и Вила са с контузии.

Атлетик Билбао постигна втора поредна победа, след като в предишния кръг "лъвовете“ надиграха Селта с 4:3 у дома в голов трилър, който премина през няколко обрата. Баските стигнаха до трите точки след победен гол от дузпа в 98-ата минута, а след успеха играчите на Ернесто Валверде са 5-ти и са с 24 пункта. Ерера и Юри са аут.

Прогноза: Жирона - Атлетик Билбао 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
298