Реал Мадрид се отказа от Мбапе


Н. Гавазов

Реал Мадрид се отказа от Мбапе

Реал Мадрид е оттеглил интереса си да подпише с Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен след те провали за привличане на французина.

Лос Бланкос се опитаха да премахнат Мбапе от Парк де Пренс през последните няколко години и представиха две деветцифрени предложения на ПСЖ в последните дни на прозореца през лятото на 2021 г.

По това време Мбапе трябваше да стане свободен агент през 2022 г., но се предполагаше, че Реал е бил оставен да чака, след като подаде втора оферта на стойност 200 милиона евро (174,4 милиона британски лири) в деня на крайния срок.

Изглежда, че Килиан щеше да дойде в Мадрид със свободен трансфер, но Мбапе изненадващо пренебрегна Реал да удължи договора му с ПСЖ до 2024 г. с опция за допълнителни 12 месеца.

Подновяването на 24-годишния футболист ще изтече в края на кампанията и той предизвика шок в Париж през лятото, като информира клуба, че няма планове да задейства удължаването му с една година, оставяйки френския шампион на риск да го загуби през 2024 г.

Вихрената сага накара Мбапе да бъде понижен да тренира с други играчи, записани за трансфери, и да бъде оставен извън състава им за предсезонното турне, докато Ал-Хилал от Саудитска Арабия опита късмета си с оферта от 300 милиона евро (261,5 милиона британски лири) за световен рекорд.

Бившият играч на Монако отказа да започне преговори с Ал-Хилал и в крайна сметка бе добре дошъл обратно в първия отбор и въпреки слуховете за възможно удължаване на ПСЖ, ситуацията с договора му остава същата.

Реал наскоро опроверга твърденията , че вече е започнал преговори за преминаването на Мбапе през 2024 г., а Cadena Ser твърди, че Реал Мадрид е прекратил преследването на Мбапе веднъж завинаги, независимо дали нападателят ще напусне ПСЖ в края на сезона.

Испанският източник твърди, че Мбапе би очаквал годишна заплата от 20 милиона евро (17,4 милиона британски лири) с Реал Мадрид, в допълнение към доходоносен бонус при подписване, а клубът просто не би санкционирал такава невъобразима заплата.

В допълнение, Мбапе навършва 25 години следващия месец и идването му ще противоречи на скорошната трансферна политика на Реал за подписване на млади звезди в тийнейджърските им години или в началото на 20-те.

И накрая, предполага се, че има "негативен климат“ около евентуалното пристигане на Мбапе, след като французинът посети централата на Реал през 2022 г., малко преди да обвърже бъдещето си с ПСЖ.

В резултат на това Лос Бланкос решиха да намерят алтернативни цели, които да заместят Карим Бензема, чийто 14-годишен престой в Мадрид приключи с преминаването му в Ал Итихад през лятото.

В резултат на това Мбапе може да остане без опции за трансфер през 2024 г., въпреки че се предполага, че Ливърпул се надява на дързък безплатен трансфер за 24-годишния футболист в края на сезона.

Съобщава се, че шейх Джасим бин Хамад Ал Тани е искал да доведе Мбапе в Манчестър Юнайтед, ако бе завършил пълното поглъщане от семейство Глейзър, но катарският банкер се оттегли от намеренията си след двойниственото поведение на семейство Глейзър.

  Сподели
226