Анонс на 13-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Примера Дивисион

Атлетик Билбао – Селта Виго
Дата: 10.11.2023 г.
Час: 22:00

След две поредни загуби далеч от дома този път отборът на Атлетик Билбао постигна победа, надигравайки с 3:2 намиращия се в криза Виляреал. Така "лъвовете“ имат 21 точки и са 5-ти в подреждането, като засега са на дистанция от четири пункта от Топ 4. Ерера, Алварес и Гарсия са аут за домакините.

Селта започна настоящия сезон с големи амбиции, но до момента отборът от Виго не може да ги оправдае по никакъв начин. След първите 12 кръга "небесносините“ са в зоната на изпадащите. В последния си мач от Примера играчите на Рафаел Бенитес записаха осми пореден двубой без успех, като завършиха 1:1 у дома срещу Севиля. Селта е под чертата, като заема 18-то място и е със 7 точки. Тапия е наказан за гостите.

Прогноза: Атлетик Билбао - Селта Виго 2:1


Райо Валекано – Жирона
Дата: 11.11.2023 г.
Час: 15:00

Райо Валекано няма загуба вече в осем поредни кръга, като за този период "пчелите“ записаха две победи и цели шест равенства. В последния си мач от Примера Райо стигна до престижно 0:0 на гости на гранда Реал Мадрид. Столичани са 9-ти и имат 18 точки. Добрите новини за домакините са, че няма отсъстващи играчи.

Сензацията Жирона продължава да изумява. В последния си мач от Ла Лига отборът от едноименното каталунско градче постигна четвърта поредна победа и общо десета до момента. Този път Жирона се наложи с 4:2 на гости на Осасуна в двубой, който премина през няколко обрата. Така каталунците имат 31 точки и благодарение на грешната стъпка на Реал Мадрид вече са едноличен лидер в подреждането. Вила, Карлос и Лопес са извън сметките на каталунците.

Прогноза: Райо Валекано - Жирона 1:2


Алмерия – Реал Сосиедад
Дата: 11.11.2023 г.
Час: 17:15

По всичко личи, че през настоящия сезон едва ли Алмерия ще успее да се спаси от изпадане, както го стори по драматичен начин през миналогодишната кампания. След първите 12 кръга южняците са единственият отбор, който все още няма победа, а в момента е в серия от четири поредни загуби. Последната от тях беше инкасирана в предишния кръг, когато "рохибланкос“ отстъпиха с 0:1 на гости на Алавес. Алмерия има незавидните 3 точки и е на последното 20-то място. Суарес, Конте и Сентейес са с травми.

Реал Сосиедад допусна трета загуба от началото на сезона, след като в предишния кръг баските допуснаха драматично поражение у дома от Барселона за крайното 0:1 и то след попадение в добавеното време. Загубата остави хората на Иманол Алгуасил с 19 точки, като "синьо-белите“ са 7-ми в таблицата. Мендес и Субелдия са наказани, а с контузии са Меркеланс, Тиърни и Силва.

Прогноза: Алмерия - Реал Сосиедад 0:2


Гранада – Хетафе
Дата: 11.11.2023 г.
Час: 19:30

След три поредни загуби и три поредни равенства сега Гранада отново е негативен рейд от нови три последователни поражения. В предишния кръг андалусци отстъпиха с 0:1 на гости на Валенсия. Поражението остави южняците с 6 пункта, а Гранада е на предпоследното 19-то място в подреждането.

Хетафе прекъсна серията от пет поредни равенства и в предишния кръг клубът от покрайнините на Мадрид се наложи с 1:0 у дома над Кадис. Така играчите на Хосе Бордалас вече имат 15 точки и се изкачиха до 11-ото място в колоната.

Прогноза: Гранада - Хетафе 2:2


Осасуна – Лас Палмас
Дата: 11.11.2023 г.
Час: 19:30

Осасуна допусна втора поредна загуба и общо седма от началото на сезона. В предишния кръг северняците паднаха с 2:4 у дома от сензационния лидер Жирона. Селекцията на Хагоба Арасате остава с 13 точки и е на 12-то място в подреждането.

Новакът Лас Палмас постигна втори последователен успех и общо пети до момента, след като в последния си мач от Ла Лига "лос амарийос“ срази изненадващо с 2:1 у дома запътилия се към титлата отбор на Атлетико Мадрид. Тимът от Канарските острови има 17 точки и е 10-ти в класирането.

Прогноза: Осасуна - Лас Палмас 1:1


Севиля – Бетис
Дата: 12.11.2023 г.
Час: 19:30

Севиля няма победа в пет последователни кръга, като в последните четири от тях "рохибланкос“ завършваха при равен резултат. Преди седмица играчите на Диего Алонсо поделиха точките на гости на Селта за крайното 1:1. Севиля е с 11 пункта и е на 15-то място, като андалусци са и с мач по-малко. Маркао е аут, а опитният Серхио Рамос до последно ще е под въпрос за голямото градско дерби.

Бетис няма загуба в седем поредни мача, като за този период "зелено-белите“ записаха три победи и четири равенства. Сега възпитаниците на Мануел Белегрини са в серия от два последователни успеха, като последният от тях дойде у дома срещу Майорка за крайното 2:0. Севилци имат 20 точки и са 6-ти. Сабали, Бартра и Силва пропускат градския сблъсък.

Прогноза: Севиля - Бетис 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
352