Барса ще вземе трите точки срещу Реал Сосиедад


Н. Гавазов

Барса ще вземе трите точки срещу Реал Сосиедад

Реал Сосиедад - Барселона

Стадион: "Реале Арена", Сан Себастиан

Дата: 04.11.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Хавиер Алберола

Тимът от Сан Себастиан се опитва да запази резултатите от миналия сезон и да се бори за високи места. В единадесет мача баските спечелиха пет пъти, завършиха наравно четири пъти и загуби два пъти. "Кралският" клуб успя да удари вратата на противника 20 пъти и допусна 14 в собствената си врата.

В резултат на това "синьо-белите" вече имат деветнадесет точки в актива си и са на пето място в класирането на испанското първенство. Те изостават с девет точки от лидерите Реал Мадрид и Хирона, а също така са с тринадесет точки пред зоната на изпадащите, където се намира Селта Виго.

Реал Сосиедад изигра и три мача от Шампионска лига. Първо тимът на Иманол Алгуасил направи реми с Интер (1:1), след това победи Залцбург (2:0), а след това се оказа по-силен от Бенфика (1:0). В резултат отборът заема първо място в класирането със седем точки.

Барселона събра 24 точки в първите девет кръга. Блаугранас започнаха страхотно новия сезон в Ла Лига, като загубиха само един мач. Те спечелиха седем двубоя и завършиха наравно в три. Каталунците успяха да ударят вратата на съперника 23 пъти и допуснаха 12 пъти в собствената си врата.  Барселона обаче влиза в този двубой след загуба в Ел Класико срещу Реал Мадрид, дори след като отбеляза ранен гол в 6- та  минута. Това поражение повлия на позицията им в класирането, тъй като отборът падна на четвърто място, докато Реал се изкачи на върха.  

Отборът на Шави изигра и три мача в Шампионска лига, записвайки три победи - с Шахтьор (2:1) у дома, с Порто (1:0) като гост, а с Антверпен (5:0) на свой терен.

Аут от домакините са : Мартин Меркеланц (коляно), Киърън Тиърни (подколенно сухожилие), Андре Силва (мускул)

Под съмнение: Андер Баренечеа (глава)

Серхи Роберто и Френки де Йонг (глезен) няма да играят за гостите.

Барса спечели пет от последните шест директни срещи срещу Сосиедад. Каталунците също така имат серия от три победи на този стадион. На всичкото отгоре Барса загуби само веднъж в последните 10 гостувания във всички състезания.

Реал Сосиедад също имат зашеметяваща форма у дома, но състоянието на Барселона ни дава основание да ги подкрепим.

Съветът ни е да заложим на голове във двете врати и победа за гостите.

Прогноза: Реал Сосиедад - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Кансело
Араухо
Кунде
Балде
Гави
Ромеу
Гюндоган
Рафиня
Левандовски
Фелиш
Баренечеа
Оярсабал
Кубо
Мерино
Зубименди
Мендес
Муньос
Льо Норман
Зубелдия
Траоре
   
Ремиро
 
Реал Сосиедад (Иманьол Игуасил)

Обоснована прогноза: Реал Сосиедад - Барселона 1:2

  Сподели
260