Барселона няма да сгреши срещу Атлетик


Н. Гавазов

 Барселона няма да сгреши срещу Атлетик

Барселона – Атлетик

Стадион: "Олимпик Луис Компанис", Барселона

Дата: 22.10.2023 г.

Час: 22:00

Съдия: Хуан Мартинес

Барселона ще се опита да се върне към победите в Ла Лига, когато посрещне Атлетик Билбао в мач от 10-я кръг на Примера дивисион.

Точно преди международната пауза каталунците направиха 2:2 на гости на Гранада, като хората на Шави трябваше да заличават дефицит от два гола. Ламине Ямал намали в 45-та минута, а Серхи Роберто изравни пет минути преди края на редовното време. Така Барселона записа трето равенство от началото на кампанията и въпреки че не познава горчивината от загубата, тимът е 4-ти, на 4 точки от лидера Реал Мадрид. Що се отнася до Шампионска лига, там "блаугранас" е безпощадна – победа с 5:0 над Антверп и 1:0 на гости на Порто.

Атлетико се съвзе от лошия старт на кампанията, записвайки 4 победи и две равенства. Краят на идилията дойде в последния ден на септември, когато "лъвовете" загубиха баското дерби с Реал Сосиедад с 3:0. Като утеха може д послужи това, че баските разбиха със същия резултат Алмерия. Всички тези резултати помогнаха на Атлетико да събере 17 точки и да стъпи на 6-та позиция.

Домакините са без Серхи Роберто (прасец), Жул Кунде (коляно), Роберт Левандовски (глезен), Рафиня (подколенно сухожилие), Френки де Йонг (глезен), Педри (мускул).

Аут: Нико Уилямс (гръб), Йерай Алварес (мускули), Микел Весга (мускули), Иниго Руис де Галарета (бедро), Перу Ноласкоаин (бедро).

Барселона е фаворит в мача и ще е чудо, ако гостите вземат нещо  в тази среща.

Прогноза: Барселона – Атлетик 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетик (Ернесто Еалверде)
 
Саймън
   
Де Маркос
Паредес
Вивиан
Бершиче
Ерера
Гарсия
Уилямс
Сънсет
Муният
Гурузета
Фелиш
Торес
Ямал
Гави
Ромеу
Гюндоган
Балсе
Араухо
Кристенсен
Кансело
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Атлетик 2:0

  Сподели
245