Левандовски: Клоп бе по-скоро "лош" учител


Н. Гавазов

Левандовски: Клоп бе по-скоро

Нападателят на Барселона Роберт Левандовски се изказа топло за мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, при когото игра в Борусия Дортмунд.

"Юрген бе не само мой баща. Като треньор той бе по-скоро "лош“ учител. В най-добрия смисъл на думата. Ще обясня. Спомнете си себе си, когато сте били в училище. Кой учител си спомняте най-много? Беше ли този, който ви угаждаше и никога не изискваше нищо от вас? Не, не и не. Спомняте си "лошия“ учител, който бе строг с вас. Някой, който ви е оказвал натиск и е изисквал повече.

И този учител те направи по-добър човек, нали? И Юрген бе такъв. Не бе доволен от онези, които "учеха“ добре. Имаше нужда от отлични ученици. Но той имаше нужда от тях не за себе си, а за нас. Когато за първи път пристигнах в Дортмунд, исках да направя всичко бързо. Исках да играя с едно докосване, да подавам топката бързо и така нататък. Юрген ми каза, че понякога е по-добре да намалиш темпото. Беше напълно против характера ми, но скоро започнах да вкарвам повече. След това ми каза да ускоря. Едно докосване, бам, гол! Забави ме, за да ме направи по-бърз. Звучи просто, но всъщност бе брилянтно“, заяви Левандовски.

  Сподели
603