Бартомеу обжалва решението по делото "Негрейра"


Н. Гавазов

Бартомеу обжалва решението по делото

Бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обжалва съдебното решение, което го обвинява в подкупване при плащания на бившия вицепрезидент на техническия комитет на съдиите (CTA) Хосе Мария Енрикес Негрейра, информира AS.

Съобщава се, че Бартомеу отрича, че Негрейра е имал статут на длъжностно лице през периода от време, когато са направени преводите по сметката му, и подчертава, че прокуратурата няма доказателства, сочещи, че средствата са били прехвърлени на бившия служител с цел подкуп.

В жалбата, подадена от Бартомеу, се подчертава, че няма правни основания RFEF, който включва CTA, да се счита за държавен орган. Според гледната точка на представители на бившия президент на Барселона, RFEF е частна организация, състояща се от различни асоциации, една от които е CTA. Следователно, според страната на Бартомеу, Негрейра не е имал статут на държавен служител.

Освен това защитата отбелязва, че няма доказателства, че в замяна на плащания Негрейра по някакъв начин е повлиял на хода на състезанията, в които каталунският клуб участва между 2001 и 2018 г.

  Сподели
163