Президентът на Севиля говори за конфликта с Барселона


Н. Гавазов

Президентът на Севиля говори за конфликта с Барселона

Президентът на Севиля Хосе Кастро се изказа по повод случая с бившия вицепрезидент на техническия комитет на реферите на Кралската испанска футболна федерация Хосе Негрейра. Преди това Барселона беше официално обвинен в подкуп.

"Получихме подкрепа от много клубове. Ние имаме вярвания. Вярно е, че законът съществува, окончателно решение няма, но плащания има.

Отхвърляме тази практика, съдия ще трябва да реши дали това е престъпление. Казвам, че това е много сериозно. Не можете да платите 7.5 милиона евро на действащ съдия.

И ако са извършени плащания на съдиите, това противоречи на почтеността на състезанието. Ако на рефера са му плащали пари, значи е било за нещо. Няма да бъда в ложата на Барселона, сякаш нищо не се е случило. Правосъдието ще каже дали е имало престъпление, но фактът, че е имало плащане, е сигурен“, заяви Кастро.

По-рано представители на Севиля отказаха да участват в официална вечеря за клубните директори преди мачовете между двата отбора. Те изоставиха и традиционния в такива случаи начин да гледат мача заедно в мениджърската ложа. След това каталунският клуб обяви прекъсването на всички институционални отношения със севилския клуб.

  Сподели
272