Атлетико с обрат срещу Кадис


Н. Гавазов

Атлетико с обрат срещу Кадис

Атлетико Мадрид и Кадис се срещнаха в мач от 8-я кръг на Примера дивисион.  Отборите играха на стадион " Метрополитано" в Мадрид и завършиха при резултат 3:2 за домакините.

В 12-ата минута Лукас Перес изведе гостите напред.

В 28-ата минута Ледесма шутира много далеч от вратата си, Аспиликуета в скока си не успя да стигне до високо летящата топка и тя полетя към Марти, който преодоля излезлия срещу него Облак.

В 32-ата минута Гризман търкулна топката към Аспиликуета, Сезар центрира от десния край на наказателното поле към вратаря, а Кореа със скок с глава прати топката точно под гредата.

В 46-ата минута Йоренте изскочи на поразителна позиция след красив пас със задна пета на Кореа и стреля остро от няколко метра от остър ъгъл – Ледесма парира този удар, докато падаше, но Молина, който в началото на атаката подаде на Кореа, успя да завърши и мощно стреля, пращайки топката в мрежата с рикошет на Ернандес.

В 67-ата минута Гризман подаде по десния фланг към Молина, който центрира към Лино. Самуел се справи несръчно с топката, стъпвайки я леко, но все пак успя да я подаде наляво, към Саул. Той нахлу в свободното пространство и стреля в центъра на вратарското поле към открилия се Кореа, който отбеляза от няколко метра.

В момента Атлетико Мадрид след седем мача в Ла Лига е на четвърто място с 16 точки. Кадис след осем изиграни мача е на 10-о място с девет точки.

  Сподели
175