Барселона отговори на действията на Севиля


Н. Гавазов

Барселона отговори на действията на Севиля

Барселона отговори на действията на Севиля преди директната среща на отборите.

"Барселона иска да осъди публично неоправданата и неуместна атака на Севиля, чиито представители отказаха да присъстват на официалната вечеря за клубните директори преди днешния мач между двата отбора. Освен това те изоставиха и традиционния в такива случаи начин да гледат мача заедно в мениджърската ложа. Освен това андалуският клуб излезе с изявление, в което изрази "възмущение и осъждане на действията на бившето ръководство на Барселона във връзка със случая Негрейра“.

Барселона смята това за атака срещу каталунския клуб и го класифицира като недопустимо нарушение. Гореспоменатият случай с Негрейра не може да се използва като оправдание за подобно действие, като се има предвид, че съдебният казус е на много ранен етап и позицията на Севиля очевидно е в ущърб на факти, които все още не са установени.

Освен това правното решение, обявено днес, по никакъв начин не променя правната и фактическата позиция на Барселона в този процес е правно спорен,  то не се основава на солидна основа и ще бъде обжалвано от клуба.

По този начин позицията на Севиля изглежда нелогична, като се има предвид, че от една страна клубът пренебрегва презумпцията за невинност, а от друга лишава Барселона от правото да се защити в текущия съдебен процес.

В светлината на тази неприемлива и неоправдана позиция на Севиля, Барселона счита, че всички институционални отношения със севилския клуб ще бъдат прекъснати, докато текущата им позиция не бъде коригирана“, съобщиха от пресслужбата на Блауграна.

  Сподели
229