Барселона - Севиля: И двата отбора ще вкарат


Н. Гавазов

Барселона - Севиля: И двата отбора ще вкарат

Барселона - Севиля

Стадион: "Луис Компаняс", Барселона

Дата: 29.09.2023 г.

Час: 22:00

Съдия: Мигел Ортис

Барселона ще се опита да се върне на победния път, когато приеме Севиля в петък вечер, в мач, с който ще бъде открита програмата на 8-я кръг на Примера дивисион.

Каталунците се препънаха на старта срещу Хетафе, но след това записаха пет поредни победи, което им помогна да оглавят класирането. До средата на тази седмица, когато хората на Шави пътуваха до Майорка, където завършиха 2:2. Интересното е, че гостите постоянно бяга догонващи, а изгонването на Пабло Мафео от домакините в 90-та минута не помогна по никакъв начин на "блаугранас". "Пиратите" се оказаха костелив орех, а учудващото е, че шампионите допуснаха два гола от отбор, който преди това бележеше по--малко от попадение в среща. Така Барселона събра 17 точки и заема трета позиция, с пункт след Реал Мадрид. "Успокояващото" е, че другият каталунски тим Хирона е начело в класирането.

Съперникът Севиля имаше лош старт с трите си последователни загуби, но андалусците записаха две победи и равенство на гости на Осасуна в последните си три срещи. Трябва да кажем, че в средата на седмицата "Лос Рохибланкос" направиха най-доброто си представяне, побеждавайки Алмерия с 5:1 у дома, като в тази среща се отличиха пет различни играчи. Така Севиля събра седем точки и заема 12-та позиция във временното класиране, но с оглед на видяното до тук, отборът тепърва ще се катери нагоре.

Домакините са без Педри, който има травма на бедрото и без Френки де Йонг, който страда от контузия на глезена. Гостите пристигат без Торес, Диас, Акуна, Маркао, Нианзу и Пастор - всички те са в лазарета с различни увреждания.

- Барселона ще влезе в това на фона на три последователни победи над "Лос Рохибланкос", които не успяха да поразят мрежата в този период.

- "Блаугранас" има 27 победи, 5 равенства и само 4 поражения в последните 36 домакински мача срещу Севиля.

- Севиля отбеляза само един гол в предишните шест сблъсъка срещу Барселона.

Барселона има проблеми в защитата, а Севиля вкара пет гола преди три дни при разрушителна победа над Алмерия. За това и нашето предложение е за победа на Барселона, като и двата отбора ще вкарат.

Прогноза: Барселона - Севиля 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Севиля (Хосе Мендилибар)
 
Ниланд
   
Навас
Балде
Рамос
Педроса
Соу
Ракитич
Сусо
Ламела
Лукебакио
Ел-Несири
Фелиш
Левандовски
Рафиня
Гави
Ромеу
Гюндоган
Балде
Кунде
Араухо
Кансело
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Севиля 2:1

  Сподели
262