Барселона ще вземе скалпа на "пиратите"


Н. Гавазов

 Барселона ще вземе скалпа на

Майорка - Барселона

Стадион: "Сон Мойкс", Палма де Майорка

Дата: 26.09.2023 г.

Час: 22:30

Съдия: Алехандро Мунис

Барселона ще се стреми да постигне седем поредни победи във всички състезания, когато продължи кампанията си в Ла Лига като гост на Майорка във вторник вечер.

Каталунският отбор спечели 16 точки от шестте си мача в лигата този сезон, което ги остави начело в таблицата, докато Майорка е 15-и, с пет точки от първите си шест мача и на пункт от опасната зона.

Майорка постигна една победа, две равенства и три загуби от първите си шест мача в Ла Лига за сезона, за да събере пет точки, което ги остави на 15-а позиция в таблицата.

"Пиратите" започнаха кампанията си с равенство 1:1 срещу Лас Палмас, преди да загубят следващите си две срещи от Виляреал и Гранада в края на август. Майорка успя да вземе втората си точка за сезона у дома срещу Атлетик Билбао в началото на септември, преди да победи Селта Виго с 1-0 след международното прекъсване, за да събере пет точки. Отборът на Хавиер Агире участва в трилър с осем гола с Хирона в събота, но за съжаление, каталунците записаха победа с 5:3 на родна земя.

Междувременно Барселона също участва в драматичен мач в събота, като си осигури трите точки благодарение на победата с 3:2 над Селта Виго, но това далеч не бе лесно. Селта водеше с 2:-0 в последните 10 минути, но дубълът на Роберт Левандовски изравни резултата в 85-ата минута, преди Жоао Кансело да донесе успеха в 89-ата минута. Шампионът разочарова при нулевото си равенство с Хетафе в първия уикенд на новия сезон, но оттогава каталунците нямат грешка, побеждавайки Кадис, Виляреал, Осасуна, Реал Бетис и Селта в лигата, в допълнение към победата с 5:0 над Роял Антверпен в Шампионска лига. Сега отборът на Шави има още два мача в лигата срещу Майорка и Севиля, преди да отпътува за Порто в началото на октомври за втория си мач от групата в Шампионска лига.

Майорка ще бъде без услугите на Омар Маскарел и Антонио Райо поради контузия, но иначе домакините са в добра форма за този мач.

Гостите са без Френки де Йонг, който има проблем с глезена. Педри също все още е аут с проблем с бедрото, което означава, че Гави може да се появи заедно с Ориол Ромеу и Илкай Гюндоган. Роналд Араухо се завърна след контузия от пейката срещу Селта и сега може да бъде въведен в страната, като Андреас Кристенсен потенциално отпада.

 - Барселона е доминиращата сила в историята на този мач. Каталунците са с единадесет поредни победи над Майорка.

- Майорка не успя да намери вратата в четири от предишните пет срещи с "блаугранас".

- Три от последните четири победи на Барселона обаче бяха с разлика от един гол.

- Барселона не е губила от Майорка от май 2009 г.

Майорка е в състояние да направи двубоя труден за Барселона, но като цяло островитяните трудно могат да вземат нещо. Каталунците са в добро настроение след обрата със Селта, а Левандовски набира форма, което означава тежка вечер за "пиратите".

Прогноза: Майорка - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Кансело
Кунде
Араухо
Балде
Гюндоган
Ромеу
Гави
Рафиня
Левандовски
Фелиш
Мурики
Коста
Морланес
Пратс
Родригес
Лато
Копете
Настасич
Валжент
Мафео
   
Райкович
 
Майорка (Хавиер Агире)

Обоснована прогноза: Майорка - Барселона 1:2

  Сподели
250