Анонс на 7-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 7-ми кръг на Примера Дивисион

Севиля – Алмерия
Дата: 26.09.2023 г.
Час: 20:00

Севиля записа първо равенство от началото на сезона, като този път "рохибланкос“ завършиха 0:0 на гости на Осасуна. С добавената точка южняците имат 4, като все още са на незавидното за тях 17-то място. Акуяна е аут.

След първите шест кръга на кампанията Алмерия е единственият отбор в Ла Лига, който все още няма победа на сметката си. В последния си мач от Примера Алмеия завърши 2:2 у дома с Валенсия. Клубът от Средиземноморието е с 2 точки и е на последното 20-то място в таблицата. Робертоне е контузен за гостите.

Прогноза: Севиля – Алмерия 2:1


Атлетик Билбао – Хетафе
Дата: 27.09.2023 г.
Час: 20:00

Силната серия на Атлетик Билбао продължи и в предишния кръг, когато баските записаха втора поредна победа и общо четвърта до момента. Този път "лъвовете“ се наложиха с 2:0 на гости на Алавес. Селекцията на Ернесто Валверде има 13 точки и в момента е на 4-то място в подреждането. Нико Уилямс продължава да е контузен.

Слабата форма на Хетафе далеч от дома продължава, като играчите на Хосе Бордалас инкасираха трето последователно поражение в гостуване. В последния си мач от първенството тимът от покрайнините на Мадрид отстъпи драматично с 3:4 на гости на Реал Сосиедад. Хетафе е на 13-то място и е със 7 пункта.

Прогноза: Атлетик Билбао – Хетафе 2:1


Виляреал – Жирона
Дата: 27.09.2023 г.
Час: 20:00

Виляреал завърши 1:1 на гости на Райо Валекано. С добавената точка "жълтата подводница“ има 7 точки и е на 12-то място в подреждането, като това със сигурност не кореспондира на амбициите на отбора. Морено е наказан, а Куенка е контузен за домакините.

Жирона продължава да изумява. Отборът от едноименният каталунски град е в серия от пет поредни победи, като все още няма загуба до момента – нещо с което може да се похвали само шампионът Барселона. В предишния кръг Жирона премина и през Майрока, надигравайки "пиратите“ с 5:3. Каталунците са 2-ри и имат 16 точки, с колкото е и Барселона, но с по-добра голова разлика.

Прогноза: Виляреал – Жирона 1:3


Кадис – Райо Валекано
Дата: 27.09.2023 г.
Час: 22:30

Кадис спечели първа точка далеч от дома, но южняците отново не победиха. В предишния кръг "лос амарийос“ завършиха 1:1 на гости на амбициозния Бетис. Клубът от крайбрежието на Атлантическия океан е 9-ти и е с 8 пункта.

Райо Валекано не успя да запише втора поредна победа и в последния си двубой от Примера "пчелите“ завършиха 1:1 у дома с Виляреал. Столичани са 7-ми и имат 10 точки. Фалкао и Нтека са под въпрос за гостите.

Прогноза: Кадис – Райо Валекано 0:0


Валенсия – Реал Сосиедад
Дата: 27.09.2023 г.
Час: 22:30

Валенсия пропиля добра възможност да стигне до четвърта победа на сметката си, като в предишния кръг "прилепите“ завършиха 2:2 на гости на последния в класирането Алмерия. "Лос че“ са с 10 пункта и са 6-ти.

Реал Сосиедад постигна втора поредна домакинска победа, въпреки че отново допусна три гола във вратата си. Баските се наложиха драматично с 4:3 над Хетафе в двубой, който премина през няколко обрата. В крайна сметка възпитаниците на Иманол Алгуасил спечелиха и вече са с 9 точки, като заемат 8-мо място в подреждането. Зубелдия е аут.

Прогноза: Валенсия – Реал Сосиедад 2:2


Селта Виго – Алавес
Дата: 28.09.2023 г.
Час: 20:00

Селта инкасира втора поредна загуба и общо четвърта до момента. В последния си мач в Ла Лига "небесносините“ допуснаха драматичен обрат на гости на шампиона и временен лидер Барселона за крайното 2:3. Играчите на Рафаел Бенитес имаха аванс от два гола 10 минути преди края, но в крайна сметка си тръгнаха с празни ръце от Каталуня. Галисийци имат 4 точки и са под чертата, като са 18-ти.

Алавес е с почти сходни показатели като предстоящия съперник. Баските също са в серия от две последователни поражения и са с четири до момента. В предишния кръг "синьо-белите“ загубиха регионално дерби с 0:2 от Атлетик Билбао. Алавес има 6 точки и е 14-ти в колоната.

Прогноза: Селта Виго – Алавес 1:0


Гранада – Бетис
Дата: 28.09.2023 г.
Час: 20:00

Новакът Гранада допусна трета поредна загуба и общо пета до момента. В предишния кръг андалусци отстъпиха с 0:1 от друг от новаците – Лас Палмас. Отборът от едноименния град е на предпоследното 19-то място и е с 3 точки.

Амбициозният отбор на Бетис също не може да напипа правилния ритъм до момента. След първите шест кръга на сезона играчите на Манеул Пелегрини са 10-ти и са с 8 точки. В предишния кръг "зелено-белите“ завършиха 1:1 у дома с Кадис.

Прогноза: Гранада – Бетис 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
285