Симеоне: Радвам се, че отборът направи добър мач


Н. Гавазов

 Симеоне: Радвам се, че отборът направи добър мач

Старши- треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне обясни как отборът му успя да победи Реал Мадрид в мача от 6-ия кръг на испанската Примера лига.

"Радвам се, че отборът направи добър мач. При 2:0 твърде често отстъпвахме и давахме възможности на съперника да играе в зоните, където бяха най-опасни. На този етап на Реал Мадрид не им липсваше Хоселу, те все пак успяха да създадат заплаха и резултатът стана 2-1.

Можехме да загубим през второто полувреме, ако бяхме продължили да играем по същия начин. Голът на Мората ни върна на правия път. Знаехме, че съперникът има проблеми по фланговете. Нашият екип каза на играчите същото, както обикновено, но днес те бяха по-добри от други дни. Още повече, че стадионът бе зад нас - и се усещаше.

Реал Мадрид се защитава високо, крайните защитници се движат активно напред, така че имахме възможността да използваме откритите пространства и да пратим топката до далечната греда, където има особени проблеми.

В нашия клуб имаше страхотни играчи и Гризман е един от тях. Той работи в защита без проблем, прави каквото трябва, затова е един от най-важните ни играчи. Той стана пример за младите момчета“, заяви Симеоне.

На 24 септември завърши мачът от 6-ия кръг на испанската Примера между Атлетико Мадрид и Реал Мадрид. Отборите играха на стадион "Чивитас Метрополитано" в Мадрид. Атлетико постигна убедителна победа над Реал Мадрид с резултат 3:1.

  Сподели
220