Атлетико взе дербито на Мадрид


FUTBOL-TV

Атлетико взе дербито на Мадрид

Атлетико Мадрид спечели мадридрското дерби с Реал с 3:1 в двубой от шестия кръг на Ла Лига. Алваро Мората на два пъти и Антоан Гризман бяха точни за успеха на "дюшекчиите", а Тони Кроос вкара единственото попадение за "кралете". 

Домакините поведоха още в четвъртата минута на мача, когато Самуел Лино намери Алваро Мората, а нападателят на Атлети отблизо с глава прониза Кепа Арисабалага за 1:0. 

В десетата минута Хименес също стреля с глава след изпълнение на корнер, но не успя да удвои аванса на своя тим. Точно това обаче направи Гризман в 18-ата минута, когато засече с глава центриране на Саул Нигес. В следващите минути Родриго и Модрич опитаха да намалят изоставането на “лос бланкос", но ударите им се оказаха разочароващи. 

В 35-та минута Реал върна един гол. След центриране в наказателното поле на “дюшекчиите" Савич изчисти топката към границата на наказателното поле, но право в Тони Кроос. Германецът я увладя, прибра я след опит за удар с левия крак и след това си я нагласи на десния. Миг по-късно след прецизен удар топката вече бе в мрежата зад Облак - 1:2.

Когато се очакваше, че през второто полувреме Реал ще тръгне към победата, Алваро Мората покачи на 3:1. Това деморализира тима на Карло Анчелоти, който след това, въпреки че продължи в атака, не успя да намери пътя към вратата на Ян Облак.

  Сподели
281