Барса ще помете Селта


Н. Гавазов

Барса ще помете Селта

Барселона - Селта

Стадион: "Луис Компанис", Барселона

Дата: 23.09.2023 г.

Час: 19:030 ч.

Съдия: Марио Мелеро

Барселона ще се стреми да запише шеста поредна победа във всички състезания, когато продължи кампанията си в Ла Лига у дома срещу Селта Виго в събота вечер. Отборът на Шави събра 13 точки от първите си пет мача от новия сезон в лигата, за да застане на второ място в таблицата , на две точки зад лидера Реал Мадрид, докато Селта заема 16-то място, събирайки четири точки от първите си пет мача, което едва ли радва феновете на галисийци.

Нулевото равенство на Барселона с Хетафе в първия кръг на новия сезон в Ла Лига бе изненадващо, но каталунците не се препънаха след това, като спечелиха последните си пет мача във всички състезания. Отборът на Шави преодоля Кадис, Виляреал, Осасуна и Реал Бетис в последните си четири в лигата, за да се придвижи до 13 точки, което, както споменахме, в момента е достатъчно за второ място в таблицата след Реал Мадрид.

Барселона победи Реал Бетис с 5-0 в Ла Лига последния път и спечели със същия резултат в Шампионската лига във вторник, като белгийският Роял Антверпен бе пометен в столицата на Каталуния. Каталунският отбор сега има три мача в лигата срещу Селта, Майорка и Севиля, преди да се отправи към Порто за втория си мач от груповата фаза на Шампионската лига и е трудно да се види откъде идва първото им поражение за сезона в този момент на време.

Както казахме,  Селта спечели само четири точки от първите си пет мача, което ги остави на 16-а позиция в таблицата. Отборът на Рафаел Бенитес взе само една точка от първите си три мача от кампанията, като завърши наравно с Реал Сосиедад от двете страни на домакинските загуби от Осасуна и Реал Мадрид. Селта наистина успя да осигури и трите точки като гост на Алмерия преди международната пауза, но галисийци бяха победени с 1:0 от Майорка миналия уикенд и сега се изправят пред пътуване до намиращата се във форма Барселона. Основният проблем на Селта е слабата резултатност - четири гола до момента е нищо, а Яго Аспас все още не е поразил чуждата врата.

Барселона отново ще е без Педри поради проблем с бедрото, но Роналд Араухо се завръща в състава, като бранителят се възстановява от проблем с подколянното сухожилие. Селта е без Франко Черви (мускули).

- Барселона победи Селта с 1-0 в съответния мач на "Камп Ноу" миналия сезон, но "небесносините" записаха победа с 2:1 в обратния мач във Виго през последния уикенд на кампания 2022-23.

- Барселона има 17 победи, 7 равенства и само 2 загуби в предишните 26 домакински сблъсъка срещу Селта.

- В четири от предишните пет срещи между Барселона и Селта паднаха над 2.5 гола.

Селта трудно вкарва, а Барселона е в страхотна форма, така че е трудно да си представим, че каталунците ще се препънат.

Прогноза: Барселона - Селта 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Селта (Рафа Бенитес)
 
Вияр
   
Старфелд
Нунес
Домингес
Мингуеса
Бертран
Торе
Санчес
Аспас
Ларсен
Бамба
Фелиш
Левандовски
Торес
Де Йонг
Ромеу
Гюндоган
Балде
Кристенсен
Кунде
Кансело
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Селта 3:0

  Сподели
244