Анонс на 6-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 6-ти кръг на Примера Дивисион

Алавес – Атлетик Билбао
Дата: 22.09.2023 г.
Час: 22:00

Новакът Алавес инкасира трета загуба от началото на сезона, като и този път поражението за баските дойде далеч от дома. В предишния кръг северняците отстъпиха с 0:2 от Райо Валекано. Така "синьо-белите“ остават с 6 точки и са 14-ти в подреждането.

Атлетик Билбао пък постигна трети успех до момента и засега потвърждава заявките, че целта за "лъвовете“ ще е Топ 4. Преди седмица хората на Ернесто Валверде сразиха с 3:0 у дома Кадис. В момента баските са 4-ти и имат 10 пункта.

Прогноза: Алавес – Атлетик Билбао 1:2


Жирона – Майорка
Дата: 23.09.2023 г.
Час: 15:00

Жирона продължава да впечатлява. Още от миналогодишния сезон, когато каталунският клуб беше със статут на новак, за малко не успя да се класира за европейските клубни турнири. В момента, след пет изиграни кръга, Жирона има четири победи и само едно равенство. В последния си мач от Примера каталунците разбиха с 4:2 като гости новака Гранада. Жирона е на 3-то място и има 13 точки, като е с две по-малко от лидера Реал Мадрид.

Майорка започна трудно новия сезон, но в предишния кръг "пиратите“ стигнаха до първа победа. Тя дойде на гости на Селта с минималното 1:0. Възпитаниците на Хавиер Агире имат 5 точки и са 15-ти.

Прогноза: Жирона – Майорка 3:1


Осасуна – Севиля
Дата: 23.09.2023 г.
Час: 17:15

Осасуна инкасира втора поредна загуба и трета от старта на сезона. В предишния кръг играчите на Хагоба Арасате паднаха 2:3 на гости на Хетафе. Осасуна два пъти успяваше да наваксва изоставането в мача, но в крайна сметка си тръгна с празни ръце. Северняците имат 6 точки и в момента са 12-ти.

Севиля прекъсна серията от три поредни загуби и в предишния кръг носителят на трофея в Лига Европа се наложи с 1:0 у дома над новака Лас Палмас, спечелвайки първи точки от началото на сезона. "Рохибланкос“ са 17-ти и имат 3 пункта, но са и с мач по-малко.

Прогноза: Осасуна – Севиля 1:1


Алмерия – Валенсия
Дата: 23.09.2023 г.
Час: 22:00

По всичко личи, че и през настоящия сезон отборът на Алмерия ще бъде активно замесен в битката за оцеляване. В предишния кръг клубът от едноименния средиземноморски град отстъпи с 1:2 на гости на Виляреал след два гола дълбоко в добавеното време на първата и втората част, допускайки четвърта загуба от началото на кампанията. Алмерия е на последното 20-то място и има само 1 точка.

Валенсия прекъсна серията от две поредни загуби и в последния си мач от Примера "прилепите“ се разправиха по безапелационен начин със солидния отбор на Атлетико Мадрид за крайното 3:0. По този начин възпитаниците на Рубен Бараха вече са с 9 точки и се изкачиха до 5-ото място в колоната.

Прогноза: Алмерия – Валенсия 1:2


Реал Сосиедад – Хетафе
Дата: 24.09.2023 г.
Час: 15:00

Амбициозният тим на Реал Сосиедад допусна първа загуба за сезона, след като в последния си мач от Ла Лига баските паднаха с 1:2 на гости на лидера Реал Мадрид и то след обрат. Поражението остави хората на Иманол Алгуасил с 6 точки, като северняците са на 11-та позиция в таблицата.

Хетафе пък записа втори последователен домакински успех, надигравайки с 3:2 Осасуна. Предвожданият от Хосе Бордалас тим на три пъти повеждаше в резултата и заслужено грабна пълния комплект точки. Хетафе има 7 пункта и е 9-ти.

Прогноза: Реал Сосиедад – Хетафе 1:0


Райо Валекано – Виляреал
Дата: 24.09.2023 г.
Час: 17:15

Райо Валекано записа трета победа за сезона и прекъсна серията от две поредни загуби. В предишния кръг "пчелите“ се наложиха с 2:0 у дом над новака Алавес. Столичани имат 9 точки засега 6-ти в подреждането.

С два гола дълбоко в добавеното време на първото и второто полувреме Виляреал стигна до обрат за крайното 2:1 у дома срещу Алмерия. Така "жълтата подводница“ има 6 точки и засега е на 13-та позиция в класирането.

Прогноза: Райо Валекано – Виляреал 2:2


Бетис – Кадис
Дата: 24.09.2023 г.
Час: 19:30

Бетис допусна втора поредна загуба далеч от дома, като за тези две поражения "зелено-белите“ инкасираха цели 9 гола във вратата си. В последния си мач от Примера играчите на Мануел Пелегрини паднаха с 0:5 на гости на шампиона Барселона. Севилци остават със 7 точки и са на 10-то място в колоната.

Кадис също допусна втора последователна загуба в гостуване, като този път южняците паднаха с 0:3 от Атлетик Билбао. Отборът от едноименния град също има 7 пункта, но е 8-ми в класирането.

Прогноза: Бетис – Кадис 2:0


Лас Палмас – Гранада
Дата: 24.09.2023 г.
Час: 19:30

След първите пет кръга на сезона в Ла Лига новакът Лас Палмас е един от двата отбора в първенството, които все още нямат победа в актива си. В предишния кръг тимът от Канарските острови отстъпи с 0:1 на гости на Севиля, а поражението остави "лос амарийос“ с 2 точки, като Лас Палмас е на предпоследното 19-то място.

Другият от новаците – Гранада, също започна трудно кампанията. Макар и андалусци да имат победа в актива си, в другите си мачове допуснаха загуби. В последния кръг Гранада отстъпи с 2:4 у дома от коравия Жирона. "Рохибланкос“ са 18-ти и са с 3 точки.

Прогноза: Лас Палмас – Гранада 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
345