Стана ясно кой е препоръчал на Грийнууд да избере Хетафе


Н. Гавазов

Стана ясно кой е препоръчал на Грийнууд да избере Хетафе

Старши -треньорът на Хетафе Хосе Бордалас твърди, че Джуд Белингам е изиграл роля в това Мейсън Грийнууд да премине в испанския тим под наем по-рано този месец.

21-годишният Грийнууд премина под наем в отбора от Ла Лига в деня на крайния трансфер, като през август бе решено, че нападателят няма да представлява отново Манчестър Юнайтед, въпреки че всички наказателни обвинения срещу него бяха оттеглени по-рано тази година.

Преместването в Хетафе дойде до известна степен изненадващо, но Бордалас твърди, че Белингам е замесен.

"Грийнууд е приятел с Белингам и той му препоръча да дойде и да играе в испанската лига.

Той е фантастичен играч. Трябва да сме търпеливи и спокойни. Неговите съотборници и треньорският щаб му помагат. Той се адаптира сензационно добре и се надявам, че може да ни помогне", заяви Бордалас.

Белингам премина за големи пари от Борусия Дортмунд в Реал Мадрид през лятото, а полузащитникът направи страхотен старт на "Бернабеу", вкарвайки пет гола в 4 мача.

Междувременно Грийнууд има договор с Ман Юнайтед до юни 2025 г. и не е ясно какво ще се случи с англичанина следващото лято, тъй като Хетафе няма опция за закупуване в сделката.

Говорейки по-рано този месец, спортният директор на Хетафе Рубен Рейес каза, че клубът му "мечтае“ да може да подпише с продукта на академията на "червените дяволи", докато официалният акаунт на клуба " X“ публикува множество видеоклипове на младежа в тренировки през последните няколко седмици.

  Сподели
413