Лева: Преди Барселона бях машина, тук станах повече човек


Н. Гавазов

Лева: Преди Барселона бях машина, тук станах повече човек

Роберт Левандовски е един от най-добрите нападатели в Европа през по-голямата част от десетилетието. 35-годишният футболист вкарваше за Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен и бе добър и за Барселона.

Самият Левандовски признава това.

"Преди Барселона бях машина, тук станах повече човек.

Някои от коментарите за броя на головете, които отбелязах, бяха луди, особено през сезона с 41 гола в Байерн (подобряване на рекорда на Герд Мюлер в Бундеслигата). Чупенето на рекорди вече не е основната ми цел. Най-важното нещо е да помогна на моя отбор да печели и да се наслаждавам на мачовете. Не ме разбирайте погрешно: все още искам да успявам и да вкарвам голове, но не съм толкова упорит, колкото бях преди", заяви полякът.

Левандовски също повтори желанието си да остане в Барселона възможно най-дълго. Той няма намерение да се насочи към Саудитска Арабия, нито към MLS.

"Дори не мисля за това (да отида в Саудитска Арабия). Супер щастлив съм в Барселона, в отбора, в града, със семейството си. Като човек съм щастлив.

Преди пандемията от коронавирус идеята за МЛС бе здраво в главата ми, но някак си промених решението си след това. След раздела в Барселона е трудно да си представя да отида там", добави Роберт.

Левандовски започна трудно сезона, въпреки че отбеляза гол в последните си два вътрешни мача. Барселона ще се надява, че основният им човек може да продължи формата си, когато Реал Бетис гостува на Монтжуик в събота.

  Сподели
425