Съдът отхвърли жалбата на Реал Мадрид срещу Ла Лига


Н. Гавазов

Съдът отхвърли жалбата на Реал Мадрид срещу Ла Лига

Правното оспорване на Реал Мадрид срещу новите искания на Ла Лига за достъп до медиите бе отхвърлено от Националния съд. Съдът намира, че жалбата не се вписва в рамките на наказателния кодекс и изключва престъпления, свързани с нелоялна администрация. Това съобщава Athletic.

Съдът също така отбеляза, че оплакването на Реал Мадрид, че новите мерки са предназначени специално срещу него, е трудно за разбиране, тъй като 19 други клуба от Ла Лига, макар и някои от тях по-малки, се съгласиха с тях при гласуване преди сезон 2023/2024.

Припомняме, че в началото на август стана известно, че Ла Лига е променила принципа на разпределение на средствата от телевизионни права. По-специално, говорим за разпределението на 25% от общите приходи (около 130 милиона евро), което ще се основава на "социално взаимодействие“. Това означава по-отворен достъп за телевизионните камери, включително в съблекалните на клуба. Гласуваха 21 участници (20 клуба и самата Ла Лига), само Реал Мадрид беше против, а един неназован клуб се въздържа.

  Сподели
255