Феновете на Севиля са срещу трансфера на Рамос


Н. Гавазов

 Феновете на Севиля са срещу трансфера на Рамос

Активните фенове на Севиля ( Biris Norte) са недоволни от трансфера на клубния защитник Серхио Рамос, който игра за Реал Мадрид през дълга част от кариерата си.

"Като се има предвид разпространението на информация относно нашата позиция относно подписването със Серхио Рамос, искаме да заявим следното: единственият авторитетен глас на Biris Norte е този, който се изразява на трибуните или чрез нашите официални канали. Всеки друг източник, който твърди, че говори от наше име или че ние приписваме изявления или възгледи, е неверен или злонамерен и е в интерес на други, различни от нас. Запазваме си правото да комуникираме, когато и както сметнем за добре.

Като ултраси на футболен клуб Севиля от почти 50 години, ние искаме да изразим нашето противопоставяне на тези, които предложиха този трансфер. Водени сме не от омраза или негодувание, а от любов и гордост към нашия клуб, към неговата история и неговите фенове. Вярваме, че самото предложение за това подписване вече предполагаше липса на уважение към ценностите, които ни направиха велики, към символите и легендите, които защитаваха нашия герб, и към хилядите фенове на Севиля, които претърпяха презрението на този играч в миналото.

Това изявление е адресирано предимно до Борда на директорите на футболния клуб Севиля, тъй като вярваме, че с всяко решение се отдалечаваме все повече и повече от модел, който зачита нашия начин на усещане на герба. Казваме го отново: достойнството, ценностите и уважението към герба и феновете са основата, върху която трябва да се поддържа една организация с повече от стогодишна история. Уморени сме да гледаме как директорите и основните акционери на Севиля поставят икономическите си интереси пред това какво наистина означава да си фен на Севиля, въпреки че до известна степен можем да разберем това, тъй като това не е нищо друго освен техен бизнес, техните средства за съществуване . Те израснаха с истинска любов към този клуб, но асоциацията им беше наследена или закупена под формата на акции“, се казва в изявление на Biris Norte.

  Сподели
201