Атлетико ще задълбочи кризата в Севиля


Н. Атанасов

Атлетико ще задълбочи кризата в Севиля

Атлетико Мадрид - Севиля
Стадион: "Сивитас Метрополитано“, Мадрид
Дата: 03.09.2023 г.
Час: 19:30

Атлетико Мадрид завърши на 3-то място в крайното класиране, като целта за новата кампания е ясна - титлата в Примера. Сега Диего Симеоне стартира 12-я си сезон начело на Атлети. Мнозина смятат, че аржентинецът няма какво повече да даде на отбора, но пък не е изключено от ръководството на мадридчани да предложат нов договор на клубната легенда, тъй като настоящият му е до края на сезон 2023/24.

Галан и Моуриньо са новите в тима, а Куня, Лоди и Кондогбия напуснаха.

Атлетико започна с победа новата кампания и се наложи с 3:1 у дома над новака Гранада, а след това завърши 0:0 на гости на амбициозния Бетис. В последния си мач от първенството "дюшекчиите“ унищожиха Райо Валекано като гости за крайното 7:0, като отборът вече е 2-ри в подреждането.

Севиля направи крайно турбулентен последен сезон, в който отборът за кратък период дори беше в зоната на изпадащите. Тимът спечели за пореден път втория по сила клубен турнир Лига Европа и ще играе директно в групите на Шампионската лига. Проблемите в Севиля обаче са с дълговете на отбора, като дори президентът на клуба каза, че всички в състава се продават, като не е изключено ядрото в състава да бъде отслабено, ако се наложат изходящи трансфери.

Севиля стартира с поражение новия сезон и падна с 1:2 у дома от Валенсия, след това дойде загубата от Манчестър Сити след изпълнение на дузпи в двубоя за Суперкупата на УЕФА.

Кризата продължи да се разраства, като южняците паднаха драматично с 3:4 на гости на новака Алавес, а в последния си двубой от Примера отстъпиха с 1:2 от Жирона.

Така след първите три кръга на сезона Севиля е единственият отбор, който все още няма спечелена точка.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Севиля 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243